PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

понедељак, 19. март 2018.

Avion iz vremena II svetskog rata ponovo na niškom aerodromu

(foto: FB Aerodrom Konstantin Veliki Niš)
Avion, koji potiče iz ere II svetskog rata i koji još uvek leti, tipa Daglas DC-3T ponovo je posle 2 godine bio na niškom aerodromu "Konstantin Veliki". Ovaj avion do svoje konačne destinacije sleće na nekoliko usputnih aerodroma radi dopune goriva širom sveta i Evrope, a Niš je i ovoga puta bio među njima.

Na aerodromu Niš 2013.godine (foto: Aerodrom Niš)
Kanadska avio-kompanija "Kenn Borek Air" je na svojoj ruti za Južni pol prvi put koristila niški aerodrom tokom juna i septembra 2013.godine. Nije poznato ka kojoj se tačno destinaciji ovog puta ta izuzetno retka "ptica" uputila.

Baš kao i prvi put kada je tokom juna 2013. i januara 2016.godine sleteo u Niš i ovoga puta su sleteli iz Malmea do koga su došli preko Islanda odnosno iz Kanade.

Inače ova avio-kompanija osnovana je 1970.godine sa sedištem u Kalgariju u Kanadi i pruža usluge u putničkom , kargo, čarter saobraćaju. Ova kompanija takođe vrši ugovorene letove na Arktiku i Antarktiku i iznajmljuje svoje avione. Poseduje 43 aviona u svojoj floti, od toga 7 aviona tipa Daglas DC-3 sa Basler BT-67 motorima.


Tekst:A.P., G.M.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар