PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 22. новембар 2016.

Bulatović: Putnički terminal aerodroma Niš uskoro će dobiti savremeniji izgled posle 30 godina

Aerodrom će uskoro dobiti savremeniji izgled terminala:; ilustracija
(foto arhiva Fly from Niš)
Putnički terminal uskoro će posle 30 godina dobiti novi i savremeniji izgled kao i prostor koji će biti još više udobniji putnicima, najavio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović gostujući na RTV Belle Amie. On je rekao da bi već naredne godine trebalo da se krene sa izgradnjom novih kapaciteta terminalne zgrade, kao i da će se u saradnji sa aerodromom Beograd zanoviti jedan deo opreme.

Za 10-tak dana krenuće prvi radovi na rekonstrukciju putničkog terminala na niškom aerodromu u koji će biti uloženo 26 miliona dinara.
- Mi ćemo za 10-tak dana, po najavama, krenuti rekonstrukciju samog aerodroma odnosno postojećih kapaciteta. Ona zgrada kako je napravljena pre 30 godina, koja je preživela bombardovanje i u očajnom je stanju, biće rekonstruisana najmodernijim materijalima koja će nakon toga vizuelno kada putnici budu dolazili na aerodrom imati drugačiji utisak. - rekao Bulatović za RTV Belle Amie
Bulatović kaže da će se pored radova na rekonstrukciji terminala, na niškom aerodromu u narednom periodu zajedno sa Kontrolom letenja Srbije i Crne Gore(SMATSA) raditi na izgradnji novog tornja, dodatnih prilaznih svetala, a takođe radiće se i na postavljanju nove ograde oko aerodroma i proširenje parkinga.
- U narednoj godini zajedno sa resornim ministarstvom proširićemo terminal i nakon toka ćemo imati mogućnosti da opslužimo dva aviona istovremeno.- izjavio je gradonačelnik Niša
Gradonačelnik Niša najavio je da će u dogovoru sa niškim aerodrom od beogradskom dobiti deo novije opreme za opsluživanje aviona. Oni ce deo svoje trenutne opreme ustupiti,  jer nabavljaju moderniju zbog letova ka Americi koja podleže strožim kontrolama.

Inače podsetimo da je ministarska Zorana Mihajlović prošlog meseca najavila dodatna ulaganja u niški aerodrom vredna 6,5 miliona evra, a koja će prema najavi otići na proširenje odnosno izgradnju novih kapaciteta putničkog terminala i dalja ulaganja u neophodnu opremu.

Podsetimo da sa niškog aerodroma trenutno možete leteti Ryanair-om i Wizz Air-om ka 9 destinacija širom Evrope, a da ćete od aprila 2017.godine SWISS-om moći da letite i do Ciriha.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар