PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

недеља, 06. новембар 2016.

Moguće otvaranje baze jedne avio-kompanije naredne godine na aerodromu Niš

Stacioniranje jednog aviona donosi nove linije i radna mesta; ilustracija
(foto arhiva Aerodrom Konstantin Veliki)
Aerodrom Niš sa trenutnim tehničkim kapacitetima nije u mogućnosti da zainteresovanim avio-kompanijama stvori mogućnost da otvore svoju bazu stacioniranjem jednog aviona, izjavio je nedavno direktor aerodroma Vladica Đurđanović, On očekuje da će se poboljšavanjem uslova već naredne godine upravo omogućiti da jedna avio-kompanija stacionira svoj avion.

Gostujući nedavno u jutarnjem programu na RTV Belle Amie, direktor Đurđanović je rekao da otvaranje baze jedne od avio-kompanija donosi 30 sigurnih radnih mesta, ali i 20 novih linija imajući u vidu da jedan avion dnevno može da napravi 3-4 rotacije.

- Onog momenta kada jedna avio-kompanija stacionira jedan avion na niškom aerodromu, onda ćemo imati i druge destinacije kojim nismo uslovljeni sa bazama u inostranstvu. Te baze oni žele da otvore, ali mi moramo da završimo neke poslove. Nadam se da će planirane investicije naredne godine biti završene i da ćemo krenuti sa nekom bazom odnosno sa stacioniranjem jednog aviona u Niš, što iziskuje najmanje 20 linija. Pariz, London, Stokholm, sve su to interesantne destinacije za koje avio-kompanije to znaju, ali je trenutno problem do aerodroma Niš koji ne može da bude jednom avio-prevozniku. - kazao je direktor niške vazdušne luke za RTV Belle Amie
Inače predstavnica Ryanair-a govoreći o mogućnosti otvaranja baze u Nišu, da za njih trenutno to nije opcija, ali da se sa druge strane stvari kod njih vrlo brzo dešavaju. Sa druge strane direktor Wizz Air , Jožef Varadi nedavno na održanoj konferenciji u Beogradu nije isključio mogućnost da Wizz Air, pored baze u Beogradu, ima bazu i na aerodromu "Konstatin Veliki" i da će se to pre svega zavisiti od toga kako će se tržište pokazati..

Aerodrom, kako smo već pisali, za 10-tak dana otpočeće sa prvim većim radovima na sanaciji terminalne zgrade, a da bi već nakon toga se krenulo dalje ulaganje odnosno proširenje putničke zgrade za šta je Vlada Srbije opredelila sredstva iz svog budžeta.

Trenutno sa niškog aerodrom možete leteti ka 9 destinacija širom Evrope i to Wizz Air-om do Bazela, Malmea, Ajndhovena, Dortmunda, Memingena, kao i Ryanair-om do Berlina, Bratislave, Diseldorfa(aerodrom Weeze), Milana(aerodrom Bergamo).


Tekst: A.P.
Fly from Niš / Belle Amie

Нема коментара:

Постави коментар