PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

четвртак, 17. новембар 2016.

SWISS od aprila 2017. pokreće liniju do Ciriha!

Posle dužeg vremena ponovo do najvećeg grada Švajcarske;
ilustracija (foto: bombardier.com)
Posle nešto više od 7 godina sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" u ponudi će se ponovo naći redovna linija do najvećeg grada u Švajcarkoj, Ciriha. Po prvi put putnike iz Niša prevoziće švajcarska nacionalna avio-kompanija SWISS.

Od 2.aprila avioni Swiss-a leteće dva puta nedeljno svakog petka i nedelje. Karte se mogu rezervisati putem sajta swiss.com ili u agencijama za prodaju avio-karata širom Srbije(Booking će najverovatnije biti do kraja dana). Swiss će linije realizovati avionima A320 ili Bombardier serije C. Red letenja možete pogledati ovde.
Rukovodstvo niškog aerodroma ovim povodom je saopštilo da svaka nova linija iz Niša znači mogućnost lakšeg povezivanja, ali i daljeg razvoja privrede i turizma.

(foto: Fly from Niš)
-Uloga i značaj avio-saobraćaja na razvoj privrede su od izuzetne važnosti. Usposatvljanjem svake redovne aviolinije pruža se mogućnost lakšeg i bržeg povezivanja čime se stvaraju uslovi za razvoj privrede , posebno razvoj turizma kao grane tercijalnog sektora privrede. Uložićemo maksimalne napore kako bi u predstojećem periodu postigli još bolje rezultate. - navodi se u saopštenju
U prethodnih 30 godina u više navrata bili su pokretani letovi do ovog grada o čemu ste mogli da čitate u našem specijalu posvećenoj godišnjici aerodroma. Najveći broj redovnih letova realizovan je od 2004.godine do 2006.godine kada je se do Ciriha letelo Jat Airways-om i Montenegro Ailines-om. Poslednji redovni let imao je JAT 2009.godine.

Neslavni pokušaj da se Niš opet poveže sa Cirihom, ali i Ženevom, bio je tokom novogodišnjih praznika prethodnog perioda ali je linija ukinuta,kako je to tada rečeno, zbog nerentabilnosti i visokih cena karata.

Podsetimo da sa niškog aerodroma uveliko lete dva najveća niskotarifna avio-prevoznika Wizz Air-a i Ryaniar-a ka 9 destinacija širom Evrope.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар