PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 01. новембар 2016.

Turkish Cargo juče zvanično krenuo sa redovnom kargo linijom do Istanbula

Erbas A310 ULS Airlines cargo u preletu preko grada  (foto: Matija Stojanović)
Nekako u senci otvaranja novih putničkih linija, juče je sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" poleteo i prvi kargo avion na liniji Istanbul - Niš - Istanbul koji će redovno leteti svakog ponedeljka do 20.marta 2017.godine.

Avion turske kompanije ULS Airlines cargo, koji prevozi robu za potrebe Turkish Cargo-a, sleteo je juče nešto posle pola dva na aerodrom "Konstantin Veliki". Avion je nakon sat i po poleteo nazad za Istanbul. Inače Erbas A310 u kargo varijanti može da primi robu do 40 tona.

A310 ULS cargo u preletu preko grada (foto: Fly from Niš)
Ministarska Zorana Mihaljović, kada je nedavno boravila u Nišu, izrazila je nadu da će srpska privreda koristiti upravo ove letove da nešto da izveze. I direktor niškog aerodroma je istakao da bi prema petogodišnjem planu izvoz robe sa niškog aerodroma mogao da dostigne i 5000 tona na godišnjem nivou.

-Sada privreda Niša i okoline može da izveze svoju robu do Istanbula i na dalje u ceo svet. Već naredne godine očekujemo da pređemo 2000 tona prevezene robe, a prema petogodišnjem planu 4000 do 5000 tona robe. - kazao je Đurđanović
Inače promotivni let sa zvanicama ove avio-kompanije planiran je za 7.novembar kada će se mediji bliže upoznati o planivima ove kompanije kada su u pitanju redovni kargo letovi iz Niša.

Ova avio-kompanija sa 10 letilica u kargo varijanti tipa A310 i A330, poznata je po tome što prevozi robu širom sveta, a između ostalog ima i redovne linije sa aerodroma Beograd.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар