PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 08. новембар 2016.

Turkish Airlines za sada ne planira uvođenje putničke linije do Istanbula

Spremni za saradnju ; ilustracija; (foto: Turkishairlines.com)
Turkish Airlines za sada nema u planu uspostavljanje rednovne putničke avio linije između Niša i Istanbula, ali ukoliko Niš postane turistički aktivan za više posetilaca oni će razmotriti njeno uvođenje kaže za Fly from Niš regionalni direktor ove avio-kompanije za Srbiju Mehmet Alagoz.

Regionalni direktor Turkish Airlines rekao je da su spremni da zajedno sa Turističkom organizacijom Niša organizuju ture na kojima će se Niš i ovaj deo Srbije prezentovati i ukoliko postane više turistički zanimljiv, naročito za posetioce sa dalekog Istoka, razmotriće uvođenje jedne takve linije.
-  Radićemo na promociji ovog regiona u i turističkom i poslovnom pogledu, naročito za posetioce sa dalekog Istoka. U tom pogledu sarađivaćemo sa Turističkom organizacijom Niša i ako ona želi da dovede tur-operatere i da na drugi način promoviše Niš kao destinaciju, mi smo spremni da obezbedimo prevoz, pa ako Niš uspe da bude turistički atraktivan za više posetilaca razmotrićemo otvaranje i putničke linije. - kaže Alagoz
Prema rečima regionalnog diretkora za Srbiju njih ne zanimaju samo putnici koji lete iz Srbije već i oni koji bi došli da Srbiju posete, turistički ili poslovno, sa nadom da će se ta vrsta putnika povećati. Alagoz je rekao da se stranci intesuju za Srbiju i da je nedavno boravila grupa blogera iz Koreje i tur-operatera Irana gde su im oni obezbedili dolazak.
- Često pozivamo tur-operatere iz različitih država, predstavljamo im turističke i poslovne mogućnosti u Srbiji i nadamo se da će upravo taj broj putnika povećati. Prošle nedelje smo imali grupu blogera iz Koreje, takođe smo juće otpratili i tur-operatore iz Teherana koji su bili u Beogradu 4 dana i sledeće nedelje imamo grupu novinara koji dolaze iz Japana koji će biti u Beogradu i u tom pogledu ako TON hoće nešto slično da organizuje bićemo vrlo srećni. - istakoo je Mehmet Alagoz
Turska nacionalna avio-kompanija, pored redovne kargo linije iz Niša za Istanbul, leti i sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla". Oni 2 puta dnevno imaju redovnu putničku liniju do Istanbula i jednom nedeljno takođe kargo liniju do ovog turskog grada.

Inače interesavanja za liniju do Istanbula je još prošle godine iskazala turska niskotarfna avio-kompanija Pegasus Airlines, ali do danas ne novih novih informacija u vezi tih letova.

Inaće trenutno sa niškog aerodroma u ponudi se nalaze letovi Ryanair-a i Wizz Air-a ka 9 gradova širom Evrope. Obe avio-kompanije ka svim destinacijama lete 2 puta nedeljno čije se cene avio karata kreću od 4,99 evra na jednom od Ryaniar-ovih destinacija iz Niša ili od 1799 dinara koliko je minimalna cena karte na jednoj od destinacija Wizz Air-a sa aerodroma "Konstantin Veliki".


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар