PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 08. новембар 2016.

Rekordni broj putnika u oktobru na niškom aerodromu

Od dolaska low cost prevoznika brojke drastično rastu; ilustracija (foto: Fly from Niš)
Na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" nastavljeno je sa obaranjem rekorda i tokom oktobra meseca zahvaljujući novim linijama Ryanair-a i Wizz Air-a. Prema zvaničnim statističkim podacima, samo tokom prošleg meseca kroz nišku vazdušnu luku je preko preko 16.500 putnika.

Od početka godine do danas aerodrom "Konstantin Veliki" koristilo je 81.723 hiljade putnika, a prema ranijim najavama direktora Vladice Đurđanovića 100.000 putnik se očekuje već krajem ovog meseca. Direktor aerodroma takođe je ranije naglasio da očekuju do kraja godine preko 120.000 putnika što će biti apsolutni rekord u tridesetogodišnjoj istoriji razvoja putničkog avio-saobraćaja iz Niša, ali i duže imajući u vidu i neke početke razvoja putničkog saobraćaja još 1935.godine i prve linije do Skoplja.
- Svaka nova linija donosi 30.000 putnika na godšnjem nivou, sa pravo očekujemo da na kraju godine imamo preko 120 hiljada putnika. Trenutno beležimo preko 80.000 putnika što izuzetno važno za ovaj aerodrom. - istakao je Đurđanović
Trenutna popunjenost svih letova iz Niša prema procenama koje stižu i sa aerodroma i od strane avio-kompanija kreće se oko 90%. Inače plan aerodroma je za narednu godinu da broj putnika bude preko 300.000 putnika, a da bi se došlo i do te magične brojke rukovodstvo aerodroma već ovog meseca započeće sa prvim većim radovima na proširenju aerodromskog terminala.

Podsetimo da sa niškog aerodroma možete leteti ka 9 destinacija širom Evrope avionima dvema najvećih niskotarifnih avio-kompanija Ryanair i Wizz Air. Irskim avio-prevoznikom do Berlina, Bratislave, Diseldorfa odnosno aerodroma Weeze i Milana odnosno aerodroma Bergamo, dok sa niskotarifnim avio-prevoznikom iz Mađarske možete povezati do Bazela, Malmea, Memingena, Ajndhovena i Dortmunda.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар