PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

петак, 11. новембар 2016.

[DODATO] Gusta magla i ovog jutra poremetila redovne letove Wizz Air-a iz Niša

Ilustracija; (foto: FB Avioni iznad Niša)
Izuzetno mala vidljivost(200 metara) na niškom aeodromu "Konstantin Veliki"sprečila je normalno odvijanje avio-saobraćaja ovog jutra pa je redovni let Wizz Air-a iz Memingena, nakon 20-tak minuta kruženja u reonu aerodroma, preusmeren na aerodrom Beograd zbog toga što se vremenski uslovi nisu povoljšali za sletanje odnosno vidljivost se nije povećala na preko 1,5 km. Putnici iz Memigena autobusima biće prebačeni u Niš.

SAOPŠTENJE AERODROMA NIŠ:


- Avion aviokompanije Wizz Air, br. let W6 4268 , koji je po redu letenja trebalo da sleti iz Memingena  na niški aerodrom u 9.25h, je zbog složenih meteoroloških uslova preusmeren na beogradski aerodrom. Putnicima iz Memingena je , po iskrcavanju na beogradski aerodrom, organizovan autobuski prevoz do Niša. Očekivano vreme dolaska putnika na Aerodrom „Konstantin Veliki“ Niš je oko 14h. - navedeno je u saopštenju koga delimično prenosimo


Inače putnike za Memingen sa zakašnjenjem od 2 sata vratiće isti avion koji je sleteo iz Beograda. Drugi redovni let na relaciji Ajndhoven - Niš - Ajndhoven realizovan je uspešno pošto su se vremenski uslovi poboljšali odnosno magla se podigna preko 1500 metara vidljivosti.

Ovo su izuzetno retki periodi kada niški aerodrom ima ovakve vremenske uslove u zimskom periodu koje onemoćavaju njegov rad, pošto je poznato da skoro nikad nema maglu.

Inače Kontrola letenja Srbije i Crne Gore(SMATSA) do kraja naredne godine treba da postavi uređaj za instrumentalno sletanje aviona pri smanjenoj vidljivosti kategorije jedan(ILS CAT I) odnosno do 800 metara minimalne vidljivosti, ali ono što je sigurno da ni taj uređaj neće biti od koristi pri ovako složenim vremenski uslovima.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар