PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 29. новембар 2016.

Prva slika budućeg izgleda rekonstruisanog terminala aerodroma Niš

Savremen izgled budućeg terminala (preuzeto sa aviatica.rs)
Prema najavama koji stižu iz rukovodstva aerodroma Niš i grada za nekoliko dana ,ako vremenski uslovi to dozvole, započeće se sa prvim većim radovima na sanaciji i proširenju trenutnog putničkog terminala aerodroma "Konstantin Veliki". Do kraja naredne godine aerodrom će dobiti sasvim novi izgled, jer će postoječi terminal biti proširen novim kapacitetima.

Portal Aviatica.rs, došao je do eksluzivne fotografije budućeg izgleda dograđenog i rekonstrusanog terminala aeodroma Konstantin Veliki čije radove će finansirati za prvu fazu grad Niš, dok će ostatak sredstava obezbediti Vlada Srbije.

Podsetimo da je grad Niš za rekonstrukciju i proširenje sadašnjeg terminala iz budžeta grada izdvojio 26 miliona dinara. Kako je ranije izjavio direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović, terminal će pored osveženog spoljnog izgleda, i unutrašnjem delu dobiti nove sadržaje u vidu još jedne jedinice za KD kontrolu i dodatna 2 check-in šaltera. Takođe trenutno se izvode završni radovi na izradi brzog gejta br.2.

Plan aerodroma je da kroz dogradnju i proširenje svojih kapaciteta, zašta će Vlada Srbije u narednoj godini obezbediti dovoljna finansijska sredstva, može da opluži dva aviona istovremeno na platformi. Ovim će se doprineti da se još veći broj linija uspostavi iz Niša.

Država Srbija će neposredno kroz Kontrolu letenja Srbija i Crna Gora(SMATSA) na aerodromu investirati, takođe u narednoj godini, i izgradnju novog kontrolnog tornja, kao i postavljanje savremenog uređaja za instrumentalno navođenje aviona do 800 metara, ILS CAT I, u uslovima smanjene vidljivosti.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар