PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

понедељак, 15. јун 2015.

10 dana do početka prvih low cost letova iz Niša

Wizz Air uskoro u Nišu; ilustracija (foto: flickr.com;Jacques Panas)
Direktor aerodroma Niš, Vladica Đurđarnović za današnji broj Narodnih Novina istakao je da je sve spremno za doček prvog aviona iz Malme-a 25.juna, ali i za doćek prvog aviona na liniji iz Bazela 29.juna. Đurđanović očekuje da će samo tokom letnjeg reda letenja kroz terminal niške vazdušne luke proći više 30 hiljada putnika.
,,Kapacitet niškom aerodroma je 100 hiljada putnika godišnje, pa bi taj kapacitet bio popunjen ukoliko bi Wizz Air leteo tokom cele godine."-ističe Đurđanović
Kako kaže usvojenim programom grad Niš je predvideo sredstva kako bi senabavila neophodna oprema da bi se ispunile ugovorne obaveze po pitanju poboljšanja uslova za putnike u terminalnoj zgradi.
,,To je podrazumevalo proširenje odlazećeg gejta, novu video opremu, zamenu kompjuterskog sistema, ugradnju novog sistema za proveru bording karti, instaliranje novog svetla u holu, nabavku novih stolica u čekaonici, montaža pasoške kućice, proširenje parking prostora na prostoru aerodroma Niš."-kaže Đurđanović
Takođe je napomenuo da sutra treba da stigne de-icing vozilo sa aerodroma "Nikola Tesla", a da i SMATSA radi na ugrađivanju uređaja neophodnog za poboljšanje uslova sletanja i poletanja sa aerodroma.
,,Sutra stiže de-icing vozilo za odleđivanje vazduhoplova, koji će nam donirati aerodrom Beograd, a ovo vozilo je jedan od zahteva Wizz Air-a koji smo morali da ispunimo. U toku su pripreme za početak radova na ugrađivanju uređaja neophodnog za poboljšanje vidljivosti prilikom sletanja i poletanja sa aerodroma koji treba da ugradi SMATSA. Zbog toga njihove ekipe učestvuju u pripremi urbanističkih regulacija kako bi sve što je dogovorilo rukovodstvo grada, poput instalacije ILS CAT I u 2016.godini, bilo u planskoj dokumentaciji."- izjavio je Đurđanović
Kako je rekao, osoblje aerodroma prošlo je svu neophodnu višemesečnu obuku i usavršavanje na aerodromu "Nikola Tesla" kako bi spremno dočekalo i odgovorilo na sve zahteve Wizz Air-a.

Đurđanović u izjavi za Narodne Novine napominje da se vode intezivni pregovori i sa ostalim avio-kompanijama koje bi eventualno opočele sa redovnim letovima iz Niša, ali da za sada ne želi da govori o imenima zainteresovanih avio-prevoznika.

Wizz Air će 25.juna startovati iz Niša na prvoj liniji za Malme, leteće 3 puta nedeljno (utorkom, četvrtkom, subotom). Dok će Niš sa Bazelom prvi put povezati 29.juna i leteće 2 puta nedeljno (ponedeljkom i petkom).

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team / Narodne Novine

Нема коментара:

Постави коментар