PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

четвртак, 18. јун 2015.

Uspešno izvedena vežba u vandrednim situacijama na aerodromu

Evakuacija terminala nakon "eksplozije bombe" (foto: Aerodrom Niš)
Današ na niškom aerodromu bila je održana vežba u slučaju vandredne situacije na aerodromu "Konstantin Veliki". Tema vežbe bila je "Najava bombe u holu pristanišne zgrade sa eskalacijom situacije i eksplozijom bombe".

Zbrinjavanje povređenog lica od strane pripadnika
SVS Aerodroma Niš i lekara Hitne Pomoći
(foto: Aerodrom Niš)
Ova vežba održana je na osnovu Programa za bezbednost civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i naloga Direktorata civilnog vazduhoplovstva. Aerodrom Niš je planirao i izveo sveobuhvatnu vežbu provere funkcionisanja plana za vanredne situacije na aerodromu.

Učesnici vežbe bili su pripadnici granične policije na aerodromu Niš, Odred Žandarmerije u Nišu, Služba obezbeđenja aerodroma Konstantin Veliki, Spasilačko vatrogasna služba aerodroma Konstantin Veliki, Bezbednosno-informativna agencija, Zavod za hitnu medicinsku pomoć iz Niša.
-Vežbom je pokazana uvezanost svih ekipa na terenu, njihova sinhronizovanost, način formiranja komandnog štaba, komunikacija koja treba da se obavlja preko komandnog štaba kao i ispravnost sredstava i opreme koja se koristi tokom vežbe.Planiranje i izvođenje vežbe je osnov i za revidiranje i uvezivanje postojećih planova za vanredne situacije koje ima svaka organizacija koja učestvuje u vežbi ponaosob.- poručeno je sa niškog aerodroma

Na aerodromu "Konstantin Veliki" ističu da su periodične vežbe osoblja uključenog u akcije pri vanrednoj situaciji najbolja priprema za efikasno reagovanje u realnoj situaciji.

Fly from Niš Team / Aerodrom Niš

Нема коментара:

Постави коментар