PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

понедељак, 29. јун 2015.

Wizz Air uspostavio i drugu liniju ka Bazelu

Wizz Air od danas leti i ka Bazelu (foto: Fly from Niš)
Niskobudžetna avio-kompanija Wizz Air uspostavila je i svoju drugu liniju ka švajcarskom gradu Bazelu. Kako to priliči svetskim aerodromima, avion je dočekan sa vodenom zavesom. Avion će ka ovoj destinaciji 2 puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.

Terminal pun putnika (foto: Fly from Niš)
Avion je na niški aerodrom avion Wizz Air-a sleteo je nešto pre 18:30h, sa 160 putnika. Nakon zadržavanja na aerodromu od oko 30 minuta, avion je sa 170 putnika odleteo je nazad ka Bazelu.

Direktor Djurdjanović je izjavio da je ovo samo početak uspešne saradnje sa Wizz Air-a i treba očekivati puno više destinacija iz Niša od naredne godine.
- Ovo je samo početak, a da ćemo već naredne godine imati imati puno više destinacije - rekao je direktor aerodroma Niš

Gradonačelnik Niša izjavio je da se nada da će do kraja godine Wizz Air uspostaviti i treću svoju destinaciju sa aerodroma "Konstanin Veliki". On je rekao da to sve zavisi od toga kako se budu odvijali postojeći letovi Wizz Air-a, kao i da Wizz konstantno radi na istrazivanju novih linija koje mogu biti isplative za njih.
On je najavio i neke investicije koje će se dešavati na aerodromu.

Obraćanje novinarima (foto: Fly from Niš)
- Ja ću reći šta će grad da uradi na aerodromu. Prvo, već sam potpisao inicijativu za proširenje carinskog terminala. Grad će uložiti oko 17 miliona 400 hiljada dinara, koliko je procenjena vrednost, verovatno će biti manje jer se javna bavka spovodi. 10 miliona će grad uložiti da proširi carinski terminal i da napravi novi postor za parkiranje sve većeg broja kamiona koji dolaze da robu carine. - izjavio je Perišić

Gradonačelnik je takođe najavio i rekonstrukciju puta koji od kružnog toga vodi ka aerodromu, pošto je deonica u lošem stanju.

Putnici na aerodromu Bazel kreću za Niš (foto: Fly from Niš)
- U toku je nabavka za signalizaciju, tako da će aerodrom biti dobro obeležen, sa popravljen kolovozom do aerodroma, a carinski terminal će dobiti svoje novo lice rampu i sve ono što će ga činiti jednim modernim delom aerodroma koji može na taj način da uvećava svoje prihode. Očekujemo da se u narednih 30-tak dana deo namenjen odlazećim putnicima sa free shop-om da postane funkcionalan, tako da oni koji idu iz Niša ponesu neke uspomene iz Niša. - rekao je gradonačelnik

Perišić je dao rok direktoru da do kraja jula ispuni sve bele porvšine sa reklama, koje će prvih mesec dana biti besplatne.
Wizz na niškom aerodromu (foto: Fly from Niš)
- Dajem rok direktoru da sve bele površine budu zauzete, koje će biti besplatne prvih mesec dva ili tri, a nakon toga kad naš aerodrom bude imao toliko i toliko hiljada putnika, onda će te reklame koštati i donositi prihod aerodromu. - istakao je gradonačelnik Niša
Gradonačelnik je istakao da je veoma ponosan na tim ljudi koji su radili da iz Niša konačno poleti Wizz Air, i da će grad i dalje nastaviti da subvencioniše rad niškog aerodroma.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zadovoljni košarkaši odleteli iz Niša
(foto: Fly from Niš)
Francuski košarkaši među putnicima za Bazel

Grupa francuskih košarkaša, veoma srećni i zadovoljni, napustili su Niš i odleteli za Bazel. Kako smo saznali, oni su bili gosti na venčanju francuskog košarkaša Nikole Stojiljkovića, koji je inače poreklom iz Niša, a živi u Parizu.

Ovaj Nišlija poreklom, pozvao je svoje sugrađane iz Francuske da posete Niš i lete sa niškog aerodroma. Video možete pogledati ovde.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

Нема коментара:

Постави коментар