PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

субота, 27. јун 2015.

Wizz Air: Niš je za nas sada ono što je bila Tuzla

Wizz Air na niškom aerodromu (foto: Fly from Niš)
Međunarodni aerodrom Tuzla u narednih 5 godina biće 20.baza Wizz Air-a, piše portal klix.ba. Od maja 2013.godine do danas kroz tuzlanski aerodrom je prošlo preko 290 hiljada putnika. Od juče su uvedene i nove linije ka Minhenu, Stokholmu, Oslu i Frankfurtu, pored već postojećih linija.

Zanimljivu izjavu je dao portparol avio-kompanije Wizz Air, Daniel de Carvalho na konferenciji za medije koji je rekao da je za njih aerodrom Niš ono što je bio aerodrom Tuzla na početku letenja ove avio-kompanije 2013.godine.
"Međunarodni aerodrom Tuzla je naša 20. baza. Ono što je Tuzla bila 2013. godine to je za Wizz Air aerodrom u Nišu od juče. Naša glavne tri bazne stanice su Tuzla, Beograd i Skoplje na teritoriji nekadašnje Jugoslavije. Na aerodromu u Tuzli ćemo ubuduće bazirati Airbus A320, a ukupno ćemo imati oko 310.000 raspoloživih sedišta", kazao je Daniel de Carvalho, portparol avio-kompanije Wizz Air, a prenosi portal klix.ba
Wizz Air je juče krenuo sa redovnim avio-saobraćajem na destinaciji Malme - Niš - Malme, a  od 29.juna odpočeće da leti i ka Bazelu. Predstavnica Wizz Air-a na jučerašnjoj konferenciji za medije na aerodromu Niš izjavila je da Wizz stalno istražuje tržište i te se nada da će uskoro moći da izađe u javnost sa najavom neke nove destinacije.


Tekst: A.P.
Fly from Niš Team / Klix.ba

Нема коментара:

Постави коментар