PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 20. април 2016.

Destinacija Berlin

Branderburška kapija (foto: wikitravel.org)
Kroz teskt o glavnom gradu Nemačke, Berlinu saznajte šta sve možete obići i videti na novoj destinaciji iz Niša koja je uspostavljena zahvaljujući najvećoj niskotarifnoj avio-kompaniji Ryanair.


(foto: germany.travel)
Berlin se ističe raznolikošću pojava, bogatim kulturnim životom i dinamičnim, no istovremeno i opuštenim životnim stilom. Upravo kontrasti između istorijskih građevina i savremene arhitekture, između tradicije i moderne, odlikuju ovaj grad. 
Znamenitosti Berlina pričaju istoriju cele jedne nacije od Brandenburške kapije pa do sedišta saveznog kancelara. U glavnom gradu Nemačke nalaze se sve najznačajnije zgrade Vlade, a među njima i istorijski Rajhstag koji je sedište nemačkog parlamenta.
Berlin je grad umetnosti, umetnika i muzeja. Preko 170 muzeja - među njima je i čuveno muzejsko ostrvo - prikazuju blaga čitavog sveta. Značajni orkestri, kao što su širom sveta slavni Berlinski filharmoničari i tri velike operske kuće sa svojim zapaženim postavkama opera i baleta, čine Berlin stecištem ljubitelja klasike iz čitavog sveta. Za zabavu po svačijem ukusu brinu i brojna pozorišta, varijetei, revijalna pozorišta i brojni kabarei. 

(foto: germany.travel)
Nebrojene mogućnosti za šoping nude čuveni Kurfurstendam, elegantna Fridrihštrase i originalni butici oko Hakešen Hofa (Hackeschen Höfe) .
Berlin postavlja najnovije trendove u životnim stilovima, muzici i umetnosti. Inspirisani neprevaziđenom kreativnošću sve više umetnika iz celog sveta dolazi u Berlin i čini ga time jednom od najuzbudljivijih mesta u Evropi. Stalne promene odlika su ove živahne metropole, koja vrvi od energije.

I pored toga Berlin je i opušteni grad sa mnogo slobodnog prostranstva, koje daje vazduh za disanje. Berlin je najzelenija metropola Nemačke sa prostranim parkovima, šumama i jezerima. Opuštenost se može osetiti svugde u gradu. Leti se život u Berlinu odvija napolju: u barovima kraj plaže, kafeima i bioskopima i pozorištima na otvorenom, gde se može uživati na suncu ili u prijatnim letnjim noćima.

Podsećamo Vas da će Ryanair na ovoj destinaciji direktno iz Niša leti dva puta nedeljno, četvrtkom i nedeljom, a ukoliko ne planirate da se zadržite u Berlinu već želite da to bude vaša konekcija ka nekoj drugoj destinaciji u Evropi pogledajte koje su to destinacije dostupne preko aerodroma Shonefeld ovde.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Transport od/do aerodroma Berlin Šonefeld(Schonefeld)

Ovaj aerodrom nalazi se 18km od centralnog distrikta, koji je povezan železničkim i autobuskim linijama. Sa glavne železničke stanice ka aerodromu voz na liniji S45 i S9 polazi na svakih sat i po. 
Ukoliko Vam se više odgovara bus prevoz. Autobusi na linijama 171, 162, N46 i N60 staju tačno ispred aerodromskog terminala, dok koristeči bus linije 163, 736, N46 koji staje tačno isped železničke stanice aerodroma gde Vam je potrebno samo nekoliko minuta pešaka do terminala.
Fly from Niš / germany.travel / vistiberlin.de / Ryanair

Нема коментара:

Постави коментар