PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 12. април 2016.

Mihajlović: Posle beogradskog, aerodrom Niš je najperspektivniji

ilustracija (foto arhiva Fly from Niš)
Gostujući juče na RTV Belle Amie, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je završetak investicionih ulaganja u niški aerodrom do kraja godine i dalji razvoj avio-saobraćaja iz Niša napominjajući da će on pre svega zavisiti od tržišta.

Kako je istakla, niški aerodrom "Konstantin Veliki" ima perspektivu u narednom periodu, jer država planira da još više razvoji turizam u ovom delu Srbije.
- Niš ne treba da brine, Niš ima perspektivu kao aerodrom naročito u periodu koji je ispred nas. Mi planiramo da razvijamo turizam, mi itekako planiramo da se još više povezujemo sa regionom.
Dolazak novih avio-kompanija na niški aerodrom, prema Mihajlovićevim rečima, zavisiće pre svega od tržišta, ali i od rukovodstva aerodroma. Ona se nada da će biti novih avio prevoznika.

Mihajlovićeva je rekla da niko neće dozvoliti eventualno propadanje aerodroma, te da će se obezbediti sve što je potrebno za normalno funkcionisanje.
- Posle ovolikog ulaganja, posle ovolikog rada u niški aerodrom, niko neće dozvoliti da niški aerodrom propadne ili da nema sve ono što mu je potrebno da bi mogao normalno da funkcioniše.
Ona je istakla da se sredstva za dodatna planirana investiciona ulaganja već izdvojena i da se zarvišetak tih investicija oćekuje na jesen.

Ministarka Mihajlović izjavila je da formiranje privrednog društva "Aerodromi Srbije" omogućiti investitorima da lakše ulažu u male aerodrome, a da se Niš nalazi na poziciji gde ima najbolju komparativnu prednost u odnosu na ostale aerodrome poput Kraljeva, Sombora i drugih.
- Pored aerodroma Nikola Tesla koji centralni aerodrom regiona, prvi aerodrom na kojem smo mi došli i napravili ugovor komercijalnog tipa jeste upravo bio niški aerodrom. Aerodrom ima fantastičnu poziciju, na fantastičnom mestu je upravo to komparativna prednost Niša na kome se nalazi da je mu mogućnost da se razvija. Normalno je da ćemo, pored Niša, da razvijamo koliko god još možemo malih aerodroma, za biznis, sportske i turističke letove. Zbog toga je formirano privredno društvo "Aerodromi Srbije" da bi lakše investirali i ulagali u aerodrome.
Podsetimo da je početkom godine SMATSA najavila izgradnju novog kontrolnog tornja, kao i konačno postavljanje uređaja za instrumentalno navođenje aviona kategorije 1 do kraja 2017.godine. Podsetimo takođe da sa niškog aerodroma avionima Wizz Air-a  možete leteti direktno ka Bazelu i Malmeu 2 puta nedeljno, sredom i nedeljom.


Tekst: A.P.
Fly from Niš / RTV Belle Amie

1 коментар:

  1. У свему се слажем, али не верујем да Аir Serbia не може да има бар један комерцијални лет из Ниша,и да влада не може да утиче на то.Пре свега због путника.

    ОдговориИзбриши