PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

понедељак, 18. април 2016.

Izmeštanje pruge omogućiće produžavanje piste

Izmeštanjem pruge do veće piste; ilustracija (foto: Fly from Niš)
Protekle nedelje u Nišu prezentovan je projekat izmeštanja železničke infrastrukture iz centra grada, a koji će čak omogućiti i izmeštanje pružnog dela koji prolazi pored aerodromske piste koja bi u narednom periodu razvoja aerodroma mogla da se produži.

Kako je objasnio gradonačelnik Zoran Perišić, plan je da se izmeštanjem dela pruge koja prolazi uz aerodromsku pistu omogući dalje njeno produžavanje što će kasnije doprineti stvaranju jednog intermodalnog centra.
- Jedan deo izmeštanja biće takav da se može produžiti pista na aerodromu i na taj način , pošto će biti intermodalni centar napravljen na aerodromu, povečaće se konkurentnost niške vazdušne luke. - istakao je Perišić, a prenosi TV Zona Plus
Vrednost radova na izmeštanju pruge iznosi oko 70 miliona evra.

Podsetimo da je trenutna pista već produzavana tokom poslednje velike rekonstrukcije tokom 2002.-2003. godinu, čija je ukupna dužina 2,5 kilometara i širine 45 metara. Avioni prema sadašnjem stanju stvari u oba pravca sletanja koriste nešto manje od 2,3 kilomentra od ukupne dužine poletno-sletne staze, upravo zbog prepreka u vidu pruge i prilaza preko grada.


Tekst: A.P.
Fly from Niš / TV Zona Plus

Нема коментара:

Постави коментар