PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

субота, 16. април 2016.

Od leta se očekuje porast kargo saobraćaja

ilustracija (foto arhiva Aerodrom Niš)
Direktor aerodroma "Konstantin Veliki" izjavio je dugo očekivani kargo loder odnosno specijalna mašina za utovar i istovar robe iz aviona tokom juna treba da stigne na aerodrom, što će doprineti porastu broja kargo letova iz Niša.

On je istakao geografsku i lokacijsku prednost aerodroma, napominjajući da se u njegovoj neposrednoj blizini nalazi auto-put i železnica koji omagućaju lakši i veći transport robe.
- Kargo loder će nam omogućiti da postanemo izuzetno značajna vazdušna luka što se tiče kargo saobraćaja. Možemo povećati broj prevezene robe na nekoliko hiljada tona. - rekao je Đurđanović
Novi kargo loder do kraja juna štiže na
aerodrom (foto ilustracija planetgse.com)

Direktor Đurđanović ranije je izjavio da je fabrika duvana "Filip Moris" koja se nalazi u neposrednoj blizini niške vazdušne luke izrazila želju da svoju robu upravo prevozi preko niškog aerodroma umesto kao što to sada to radi preko beogradskog.

Podsetimo da je grad za nabavku ove specijalne mašine koja može da podigne do 5,5metara robe i težine do 7 tona, iz budžeta izdvojio više od 30 miliona dinara.

Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар