PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 02. децембар 2015.

Aerodrom Niš "juri" rekord iz 2006.godine, do sada letelo više od 30.000 putnika

ilustracija (foto arhiva FFN)
Dolaskom mađarske avio kompanije Wizz Air, niški aerodrom oboriće rekord iz 2006. godine kada je sa ovog aerodroma letelo 35 hiljada putnika. Ta cifra će do kraja decembra biti premašena, ali za samo šest meseci poslovanja, rekao je Niškim Vestima Vladica Đurđanović, direktor aerdoroma "Konstantin Veliki“.

U narednoj godini se očekuje i nova linija za koju se u rukovodstvu aerodroma nadaju da će to biti Nemačka,ali da će sve to zavisiti od procene Wizz Air-a. Planirano je i otvaranje free shopa u aerodromskoj zgradi u narednoj godini.

Najniže aerodromske usluge u okruženju, koje iznose 3 evra po putniku, kao i dolazak mađarske nisko tarifne avio kompanije Wizz Air, doprinele su oživljavanju niškog aerodroma. Letovi za Malme i Bazel odvijaju se po ustaljenom nedeljnom rasporedu, a kompanija najvaljuje i vanredne letove prema ovim evropskim gradovima u vreme Božića i Nove godine.
- Iako su u aviosaobraćaju novembar i februar „mrtvi“ meseci što se tiče broja putnika, na niškom aerodromu imamo izuzetan broj putnika koji poleću za Bazel i Malme, a prosečna popunjenost aviona je preko 75 procenata. U decembru i za sam početak januara svi letovi su već prodati, istakao je Vladica Đurđanović, direktor niškog aerodorma.
Na aerodromu ne kriju zadovoljstvo zbog uspešnih poslovnih rezultata, nadaju se dolasku i drugih nisko tarifnih avio kompanija.
- 2006. godina važila je za rekordnu godinu po broju putnika. Tada je preko 35 hiljada ljudi poletelo i sletelo na niški aerodrom. Tu cifru od 35 hiljada, dostići ćemo do kraja decembra za samo pola godine, što je zaista veliki uspeh, kazao je Đurđanović.
Niški aerdorom ima potpisan ugovor sa nacionalnom avio kompanijom Air Serbia za sletanje njihovih aviona u slučaju loših meteo uslova.
- Veoma je malo aviona koji koriste niški aerodrom kao alteranciju, jer su avioni uglavnom opremljeni za letenje u lošim vremenskim uslovima. Aerodrom "Nikola Tesla“ u Beogradu ima dobru opremu, ali određeni avioni tipa ATR nisu osposobljeni za poletanje i sletanje u slučaju magle ispod 200 metara vidljivosti. Nedavno je pet aviona sletelo u Niš. Mi smo im pružili usluge za pola sata i time pokazali da smo sposobni da u svakom momentu reagujemo, rekao je Đurđanović Niškim Vestima.

Većina poslovnih prostorija u zgradi je izdata, a i restoran radi uz veoma pristupačne cene. U toku sledeće godine očekuje se otvaranje free shopa u kome će putnici moći da pazare robu bez dodatnih poreza.
- Grad je dosta uradio za aerodrom, završeno je asfaltiranje 3 hiljade kvadratnih metara robno- carinskog terminala, tako da sada možemo parkirati 55 kamiona, čime je znatno smanjena gužva na aerodromskom prostoru, istakao je direktor Đurđanović.

Povećanjem broja putnika, povećavaju se i prihodi, a od toga će zavisiti i ulaganja u opremanje i osavremenjivanje niškog aerodroma.

U očekivanju dolaska aviona iz Malmea, koji odmah po iskrcavanju putnika i prtljaga, ukrcava nove, uverili smo se da putnici nisu samo Nišlije, već i iz Surdulice,Vranja, Zaječara, pa čak i iz Jagodine.

Nove linije Wizz Air-a iz Skoplja

Nisko tarifna avio-kompanija Wizz Air, prema pisanju EX YU Aviation News-a, od kraja marta naredne godine uvodi nove linije iz glavnog grada Makedonije i to ka Bratislavi, Berlinu i Kopenhagenu. Linija ka Bratislavi biće prva linija Wizz Air-a sa ovog aerodroma, u ujedno i najbliža veza sa Bečom u Austriji. Na ovaj način stvoriće se šansa za otvaranje ove linije i sa drugih aerodroma bivše Jugoslavije sa kojih Wizz Air trenutno saobraća.Fly from Niš Team /  Niškevesti.rs / EX-YU Aviation News 

Нема коментара:

Постави коментар