PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

среда, 30. децембар 2015.

Juče oboren rekord po broju putnika, u planu nova linija do Istanbula

Naredne godine direktor najavljuje 100.000 putnika; ilustracija
(foto arhiva Fly from Niš)
Niški aerodrom dočekao je juče svog rekordnog putnika, 35 519. i tako na najbolji način zaokružio svoje poslovanje na kraju 2015.godine, poručeno je danas sa pres konferencije održane u Gradskoj kući koja je organizovana tim povodom. Gradonačelnik Zoran Perišić najavio da bi od naredne godine mogla da se uvede direktna linija do Istanbula.

Posle 9 devet godina aerodrom "Konstantin Veiliki" uspeo je da obori rekord po broju putnika zahvaljujući letovima Wizz Air-a koji su uspostavljeni polovinom godine. Rekordna putnica koja je juče prošla kroz terminal niškog aerodroma je Svetlana Petrović koja je doputovala u Niš iz Osla koristeći liniju preko Malmea. Ona je u ime cele dijaspore iz Skadinavije izjavila da očekuje da će i ostali gradovi na severu Evrope dobiti svoju direktnu liniju sa aerodromom Niš.
- Ja sam po prvi put koristila Wizz Air-ov avion da dođem do Niša i stvarno je to lep osećaj kada dođete pravo u svoj grad. Bilo bi dobro kada bi takvih letova bilo još više, ja to pričam u ima svih onih koji žive u Skandinaviji. - istakla je rekordna putnica Svetlana Petrović
Ministarka građevinastva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas na pres konferenciji da je još 2014.godine pokrenuta ova ideja da se niški aerodrom oživi i da joj je veoma drago što je aerodrom uspeo da za samo pola godine ostvari rekordni broj putnika.
- Drago mi je što možemo da kažemo da, od momenta kada je ovaj aerodrom Niš osnovan, je ovo rekordna godina po broju putnika. Ako se sećate avgusta 2014.godine ja sam bila na aerodromu i tada smo se zajednički dogovorili da pomognemo i uložimo u opremu kako bi mogao da funkcionise tokom cele godine. Aerodrom "Nikola Tesla" zajedno sa Kontrolom letenja, zajedno sa gradom učinili su sve što je moguće bilo da praktično za pola godine imamo 35.519 putnika što je više nego jedne godine. - istakla je ministarka Mihajlović
Ministarka Mihajlović najavila je da će država i u narednoj godini nastaviti da ulažu u aerodrom, do sada uloženo 3 miliona evra, jer je važan ne samo za ovaj deo Srbije već i za region.
 - Blizina auto-puta i železničke pruge daje mogučnost itekako da se bavimo razvojem inter-modelnog transporta i to je ono što mi želimo da razvijamo. - rekla je Mihajlovićeva
Grad je zajedno sa rukovodstvom aerodroma u ozbiljnim pregovorima oko uspostavljanje nove linije ka Istanbulu, te se očekuje da ti razgovori početkom proleća.
- Postoji interesovanje turskih avio-prevoznika i ja mislim da će marta ili aprila meseca imati vrlo ozbiljne pregovore u Nišu i verovatno u Istanbulu oko dovođenja jednog turskog avioprevoznika i uvođenje linije Niš - Istanbul. Ali dok se to ne desi, to su samo planovi. - rekao je gradonačelnik Perišić
Podsetimo da se tokom 2007.godine već direktno letelo za Istanbul, a da je tokom ove godine Pegasus Airlines interesovao za uspostavljanje linije iz Niša do Istanbula koji je tokom 2009.godine leteo na liniji Niš - Antalija. Ono što je sigurno i što će biti tokom cele naredne godine je nastavak redovnih letova ka Malmeu i Bazelu, kao i 2 čarter leta iz Kaluge početkom januara sa mogućnoštu da se ti letovi produže.


Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

Нема коментара:

Постави коментар