PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

петак, 04. децембар 2015.

Studija pokazala da bi nove isplative destinacije bile do Frankfurta, Beča, Moskve i Istanbula


Direktor niškog aerodrom Vladica Đurđanović u izjavi za TV Zona Plus oćekuje da će aerodrom na kraju godine za samo 6 meseci aktivnog radi premašiti broj putnika iz 2006.godine, kada je letelo više 35,5 hiljada putnika, te da aerodrom nastoji da privuče nove avio-kompanije da lete ka najisplativijim linijama, pored Bazela i Malmea, poput Frankfurta, Beča, Moskve i Istanbula.

Rukovodstvo aerodroma je svim avio-kompanijama dostavilo svoja istraživanja gde je najispativije leteti, jer nijedna kompanija neće da leti ako destinacija nije održiva. Grad više ne subvencioniše letove, kao što je bilo sa Montenegro Airlines-om. Aerodrom je smanjio cenu svojih usluga na svega 3 evra, što kako kaže
Đurđanović na neki način aerodrom dotira avio-kompanije sa 2000 evra, a sve u cilju daljeg razvoja aerodroma.
- Kontaktiramo sa više prevoznika, mi njima sve naše studije prezentujemo, naše analize, sagledavanje gde ima naših ljudi koji rade u inostranstvu, sagledavanje turističkih destinacija. Svima njima kažemo da je ekonomski najsplativiji Niš - Beč, Niš - Frankfurt, Niš - Moskva i Niš - Istanbul. To su neke destinacije za koje smatramo da bi sa 2 leta nedeljno avio-kompanija imala maksimalnu popunjenost. - istakao je Đurđanović za TV Zonu Plus
Sledeće godine možda i 100.000 putnika! (foto arhiva FFN)
Direktor je istakao da je aerodrom za samo 6 meseci, posle skoro 2 godine bez redovnih linija, dobio priliku da zahvaljujući linijama Wizz Air-a ka Bazelu i Malmeu premaši rekord iz od 35 518 putnika iz 2006.godine. Ukoliko aerodrom premaši ovu cifru, rekordni putnik biće prigodno nagradjen, najavio je Đurđanović.

Sređuje se kompleks aerodroma te je nedavno završen dodatni parking za robno-carinski terminal, a uskoro bi trebalo i da se otvori "Dufry" free-shop u terminalnoj zgradi. Aerodrom očekuje da će država ispuniti obećanje kada je u pitanju nabavka i instalacija opreme za instrumentalni prilaz pri smanjenoj vidljivosti kategorije 1 (ILS CAT I) u 2017.godini, dok će aerodrom zajedno sa gradom nabaviti prilazna svetla. Inače nedavno je završena instalacije uređaja za merenje visine oblaka (RVR), koji je probno pušten u rad i čija se puna funcionalnost očekuje početkom naredne godine.

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team / TV Zona Plus

3 коментара:

 1. Najbolje bi profitirala avio linija Friedrichshafen Nis.Na tromedji je Nemacka Svajcarska i Austrija.

  ОдговориИзбриши
 2. Одговори
  1. Postoji, evo linka...
   https://www.facebook.com/flyfromnis/photos/pb.196588327187097.-2207520000.1450449327./235316979980898/?type=3&theater

   Objavili smo je mi jos pocektom prosle godine kada se pojavila na netu.

   Избриши