PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 08. децембар 2015.

Obaranje rekorda po broju putnika na kraju godine i nove linije naredne godine

ilustracija (foto arhiva Aerodrom Niš)
Direktor niškog aerodroma "Konstantin Veliki", Vladica Đurđanović još jednom je ponovio da očekuje već od sledeće godine uvođenje još jedne nove destinacije ka Evropi, i da to pre svega zavisi od avio-kompanija. On je za "TV Zonu Plus" rekao i da se nada da će aerodrom ove godine uspeti da obori rekord iz 2006.godine, kada je letelo 35.518 putnika, te da je do sada letelo više od 32.000 putnika.

Prosečna popunjenost na letovima iz Niša je u proseku 90%, stim što će taj prosek rasti već od sredine decebra i tokom januara kada se očekuju puni avioni Wizz Air-a  na letovima iz Niša.

"Dufry" će već od naredne nedelje otpočeti sa građevinskim radovima na adaptaciji prostora u odlazećem gejtu, te se očekuje da do kraja godine i free-shop bude otvoren.

Nabavkom kargo lodera za šta će grad izdvojiti za te potrebe 30 miliona dinara, dupliraće se broj kargo letova sa sadašnjih 40-tak koliko se očekuje do kraja godine. To će doprineti da se i neke druge privredne kompanije poput "Filip Moris"-a koriste usluge niške vazdušne luke koja duplo jeftinije naplaćuje svoje usluge za razliku od aerodroma u okruženju.

Opširnije pogledajte u video prilogu.


Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

2 коментара: