PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

четвртак, 24. децембар 2015.

Poslednjih meseci pokazan sav značaj postojanja aerodroma Niš

Zahvaljujući magli Air Serbia sve češći gost aerodroma Niš
ilustracija; (foto: Fly from Niš)
Samo u poslednja 2 meseca avio-saobraćaj na niškom aerodromu se pojačao zahvaljujućim složenim meteo uslovima odnosno magli koja je do sada 4 puta preusmeravala flotu Air Serbia-e u nišku vazdušnu luku, što je još jednom potvrdilo značaj drugog po redu međunarodnog aerodroma u Srbiji. Uspešnu godinu u poslovanju bi već naredne nedelje aerodrom mogao da proslavi kada se očekuje obaranje rekorda po broju putnika iz 2006.godine, a za narednu godinu planira se uvođenje novih linija .

Mladen Stanković, direktor operarativnih poslova na aerodromu "Konstantin Veliki" rekao je za TV Kopernikus da je aerodrom poslednjih par meseci dosta aktivniji po pitanju letova zahvaljujući magli koja je bila kako u Beogradu tako i regionu, te da su alternativna sletanja , pre svega nacionalnog prevoznika, pokazala koliko je značajno postojanje niške vazdušne luke.
-Niški aerodrom je poslednjih meseci imao veći broj letova i pokazao je koliki značaj ima na državnom, ali i regionalnom nivou. U predhodnom periodu su bili složeni meterološki uslovi na svim aerodromima u regionu, da ne spominjam koliko je letova otkazano u tom periodu. Dobar deo letova nacionalnog avioprevoznika je iz navedenih razloga preusmeren na niški aerodrom tako da smo imali dosta alternacija. - rekao je Stanković za TV Kopernikus
Stanković očekuje dolazak i drugih niskotarifnih avio-kompanija na niški aerodrom sa kojima se vode pregovori, a da što se tiče Air Serbia-e oni su sada fokusirani na aerodrom Beograd, iako postoji potencijal za razgovor.
- Što se tiče low cost odnosno niskotarifnih avioprevozioca, koja su naša interesna svera, razgovori su u toku sa nekoliko avio-kompanija, ali razumećete me da ne mogu da Vam dam nikakve konkretne informacije. Interesovanje postoji i očekujemo da će u narednoj godini biti još nekih dodatnih linija. - istakao je Stanković
Aerodrom prema rečima Stankovića raspolaže sa funkcionalnom opremom., iako je potrebno tu opremu svakako unaprediti.
-Opremljenost aerodroma sa aspekta operativnog funkcionisanja je dobra i sve što je neophodno i sve što je neophodno da bude realizovan putnički i kargo saobraćaj kao i generalna avijacija postoji. Moram da naglasim da se sve to odvija na bezbedan način, to je prvi kriterijum u vazdušnom saobraćaju od koga se ne odustaje ni najmanje, ali uvek postoji prostor da se tehnički aerodrom podigne na viši nivo.
Kako su otpočeli letovi za Malme i Bazel, na aerodromu su se primenjivale pojajčane mere bezbednosti i kontrole putnika, što je kod nekih izazivalo nerazumevanje za takve postupke, ali sve u cilju bezbednosti na samom letu, kazao je Stanković.

Opširnije možete pogledati ovde.


Tekst: A.P.
Fly from Niš Team / TV Kopernikus

Нема коментара:

Постави коментар