Пређи на главни садржај

Montenegro Airlines neće leteti do Tivta naredne godine zbog subvencija

Montenegro Airlines leteo poslednji put iz Niša 2013.godine
(foto arhiva Aerodrom Niš)
Prema pisanju crnogorskog sajta Vijesti, Montenegro Airlines ponudio je aerodromu Niš da naredne godine uspostavi liniju do Tivta, ali da je tražio subvencije što je rukovodstvo aerodroma to odbilo. Direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović ranije je izjavio da aerodrom odnosno grad više neće subvencionisati linije kao ranije, već će kao sa Wizz Air-om sarađivati isključivo na komercijalnoj osnovi.

Đurđanović je ranije objasnio da aerodrom Niš ima sklopljen komercijalni ugovor sa niskotarifnom avio-kompanijom Wizz Air te da aerodrom može da zainteresovanim avio-kompanijama ponudi niske cene svojih usluga od svega 3 evra po odlazećem putniku.
- Kada smo razgovarali sa Montenegro-om, oni su pitali koliko nas plaćate i ne želimo ništa da plaćamo na aerodromu. Mi kažemo da smo na komercijalnoj osnovi napravili ugovor sa Wizz Air-om 3 evra po odlazećem putniku, drugo ništa ne tražimo i vi ako želite letite. Tako smo rekli i ostalim avio-kompanijama ,ali su one rekle da hoće subvencije što ostale države daju. - rekao je ranije direktor aerodroma za TV Zonu Plus
Montenegro Airlines je inače sa niškog aerodroma u više navrata leteo i to vrlo uspešno naročito u periodu 2004-2006., kada je putnike povezivao sa Cirihom zajedno sa tadašnjim JAT-om. Nakon raspada SCG, Montenegro uspostavalja ponovo liniju iz Niša, ali ovog puta do Tivta 2009.godine tokom letnje sezone, dok je u narednih tri godine 2010-2013. povezivao putnike do i preko Podgorice ka evropskim destinacijama, gde je grad subvencionisao te letove.

Podsetimo da se tokom ove godine pominjala mogućnost uvođenja linije do Memingema, kao i da se Pegasus Airlines interesovao za uspostavljanje linije iz Niša do Istanbula. Ono što je sigurno i što će biti tokom cele naredne godine je nastavak redovnih letova ka Malmeu i Bazelu, kao i 2 čarter leta iz Kaluge početkom januara sa mogućnoštu da se ti letovi produže.


Tekst: A.P.
Fly from Niš Team / Vijesti.me

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - MART / APRIL 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom marta i aprila meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) Mart / April Ryanair 9,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) Mart / April Ryanair 14,99€ / 19,99€ Malta(MLA) Mart / April Ryanair 19,97€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 25,19€ / 37,09€ Bazel Miluz(MLH) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) Mart / April Wizz Air 2939 RSD / 3519 RSD Memingen(FMM) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 3519 RSD Malm

Pariz, Oslo, Cirih, Berlin samo su neke od potencijalnih destinacija iz Niša (mapa)

ilustracija (foto: Fly from Niš) Aerodrom "Konstantin Veliki" u stalnim je pregovorima sa postojećim i potencijalno budućim avio-kompanija koje su zainteresovane da prošire mrežu sa novim i ranijim destinacijama iz Niša. Pariz, Oslo, Cirih, Berlin su samo neke od velikog broja neopsluženih ruta sa niškog aerodroma. Nedavno je direktor niške vazdušne luke Dušan Knežević, gostujući na " Niškoj televiziji ", izjavio da postoji interesovanje avio-kompanija za letove iz Niša i da po tom pitanju se radi svakodnevno. S tim u vezi i razvoj aerodroma kroz proširivanje kapaciteta ide da se pre svega putnicima omogući bolji komfor i ugodjaj dok borave na Aerodromu, ali i da se u narednom periodu istovremeno može opslužiti 5 aviona.  - Cilj Aerodroma jeste otvaranje baze jedne avio-kompanije, jer nam to donosi benefite. Baziranje aviona znači veći broj putnika i destinacija. Niskotarifne avio-kompanije imaju praksu da baziraju dva aviona, što znači 35 do 40 nedeljnih le