PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 30. децембар 2015.

Montenegro Airlines neće leteti do Tivta naredne godine zbog subvencija

Montenegro Airlines leteo poslednji put iz Niša 2013.godine
(foto arhiva Aerodrom Niš)
Prema pisanju crnogorskog sajta Vijesti, Montenegro Airlines ponudio je aerodromu Niš da naredne godine uspostavi liniju do Tivta, ali da je tražio subvencije što je rukovodstvo aerodroma to odbilo. Direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović ranije je izjavio da aerodrom odnosno grad više neće subvencionisati linije kao ranije, već će kao sa Wizz Air-om sarađivati isključivo na komercijalnoj osnovi.

Đurđanović je ranije objasnio da aerodrom Niš ima sklopljen komercijalni ugovor sa niskotarifnom avio-kompanijom Wizz Air te da aerodrom može da zainteresovanim avio-kompanijama ponudi niske cene svojih usluga od svega 3 evra po odlazećem putniku.
- Kada smo razgovarali sa Montenegro-om, oni su pitali koliko nas plaćate i ne želimo ništa da plaćamo na aerodromu. Mi kažemo da smo na komercijalnoj osnovi napravili ugovor sa Wizz Air-om 3 evra po odlazećem putniku, drugo ništa ne tražimo i vi ako želite letite. Tako smo rekli i ostalim avio-kompanijama ,ali su one rekle da hoće subvencije što ostale države daju. - rekao je ranije direktor aerodroma za TV Zonu Plus
Montenegro Airlines je inače sa niškog aerodroma u više navrata leteo i to vrlo uspešno naročito u periodu 2004-2006., kada je putnike povezivao sa Cirihom zajedno sa tadašnjim JAT-om. Nakon raspada SCG, Montenegro uspostavalja ponovo liniju iz Niša, ali ovog puta do Tivta 2009.godine tokom letnje sezone, dok je u narednih tri godine 2010-2013. povezivao putnike do i preko Podgorice ka evropskim destinacijama, gde je grad subvencionisao te letove.

Podsetimo da se tokom ove godine pominjala mogućnost uvođenja linije do Memingema, kao i da se Pegasus Airlines interesovao za uspostavljanje linije iz Niša do Istanbula. Ono što je sigurno i što će biti tokom cele naredne godine je nastavak redovnih letova ka Malmeu i Bazelu, kao i 2 čarter leta iz Kaluge početkom januara sa mogućnoštu da se ti letovi produže.


Tekst: A.P.
Fly from Niš Team / Vijesti.me

Нема коментара:

Постави коментар