PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 22. децембар 2015.

Ruski Red Wings Airlines uvodi čarter Kaluga - Niš početkom januara

Red Wings Airlines po prvi put na aerodromu Niš
ilustracija (foto: FB Red Wings Airlines )

Prve letove sa niškog aerodroma u novoj 2016.godini, pored redovnih linija Wizz Air-a ka Malmeu i Bazelu, imaće i nova avio-kompanija Red Wings Airlines iz Rusije koja će leteti na ruti Kaluga - Niš - Kaluga, modernim avionom Suhoj Superdžet 100. Za sada su planirana dva čarter leta 3. i 10. januara.

Direktor niškog aerodroma "Konstantin Veliki", Vladica Đurđanović rekao nam je da se očekuje dolazak 93 turista iz Rusije, ali i da eventualni turisti iz Srbije koji žele da posete ovaj grad neće biti u prilici da koriste ovu liniju.

PR aerodroma Kaluga, Jelena Galanova rekla je za naš portal da se deo avio karata namenjenih građanima Rusije, njih 40-tak, mogu kupiti preko njihovog sajta i na još jednom specijalizovanom sajtu za prodaju avio karata. Ranije je za agenciju Sputnjik Srbija izjavila da će na ovom čarteru leteti i deca iz Kaluge koja će boravati na Kopaoniku.
- Smatramo da bi Srbija mogla da postane privlačna destinacija za nas zbog bezviznog režima i skijaških centara. Ukoliko prvi letovi budu uspešni, bićemo spremni za pregovore o nastavku čarter letova. -rekla je između ostalog Galanova za portal Sputnjik Srbija.
Avion tipa Suhoj Superdžet 100 je kapaciteta 93 sedećih mesta u ekonomskoj klasi. 

Više o redu letenja možete pogledati ovde.

Podsetimo da su prošle zimske sezone ruski i srpski tur-operateri organizovali turističke čarter letove u saradnji sa avio-kompanijom Yamal na destinaciji Moskva - Niš - Moskva. Tada je sa niškog aerodroma na ovim čarte letovima letelo više od 550 putnika.

Ruski mediji o Nišu

 

Ruski sajt vest-news.ru navodi da je naš grad poznat po skijališkim centrima, ali i banjama. Ovaj sajt podseća da je između Srbije i Rusije na snazi bezvizni režim kada je reč o turističkim posetama.
-Grad Niš ( Srbija ) je poznat po svojim skijališta i mineralnih izvora . U blizini Niša je poznati ski centar Kopaonik , koji je popularan među svim Ljubitelji zimskih sportova . Važna karakteristika Srbije je takođe bezvizni režim sa Rusijom , ako je glavna svrha boravka u zemlji je turizam .-navodi sajt vest-news.ru

Aerodrom Kaluga 200km jugozapadno od Moskve

 

(foto: investkaluga.com)
Aerodrom Kaluga udaljen je 200km jugozapadno od ruske prestonice Moskve. Ovaj aerodrom je zvanično otvoren 27.maja ove godine posle 13 godina kada je zbog lošeg finansijskog poslovanja 2001.godine zatvoren. Prvi komercijalni letovi sa ovog aerodroma su otpočeli maja ove godine na linijama do Sankt-Peterburga , Sočija, i Braunšvajga grada u Nemačkoj.Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

1 коментар: