PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 01. децембар 2015.

Manjak putnika primorao Wizz na ukidanje linije Tuzla - Oslo

ilustracija (foto: FB Avioni iznad Niša)
Wizz Air je krajem novembra odlučio da ukine liniju Tuzla - Oslo, koja je uvedena pre samo pet meseci, zbog slabe prodaje avio karata na ovoj destinaciji, prenosi EX-YU Aviation News portal. Inače ovo je prva linija koju Wizz Air ukida iz Tuzle, nakon otvaranja svoje baze ove godine.

U izjavi za njihov portal, direktor aerodroma Oslo je rekao da je dobio obaveštenje od Wizz Air-a da se ova linija obustavlja u zimskom redu letenja, ali i da je verovatno da se ona neće nastaviti narednog leta.

Zanimljivo je da je Wizz Air pre 2 godine takođe povukao ovu liniju i iz Beograda, pa se postavalja logično pitanje koliko je zapravo ova destinacija isplativa da se radi tokom cele godine ili je će pak biti da je Oslo kao destinacija najisplativija samo kao sezonska letnja linija?

Odgovor na ovo pitanje ćemo verovatno uskoro dobiti, jer Wizz Air sa aerodroma iz bivše Jugoslavije još uvek redovno saobraća iz Skoplja, a da li će se eventulno pokušati da se ova linija ili neka druga razvija iz Niša ostaje da se vidi u narednom periodu nakon sveobuhvatne analize tržišta same avio-kompajine koje se stalno sprovode. Treba uzeti u obzir da Oslo nije jedina destinacija u kojoj ima dosta naše dijaspore, saznali smo da dosta ljudi sa juga Srbije živi u Stavangeru ili Bergenu odakle takođe Wizz Air ima svoje letove.

Za sada pored Wizz Air-a koji leti iz Skoplja ka Oslu, još jedna low cost avio-kompanija iz Norveške (Norwegian) saobraća kao ovom gradu i to iz Beograda i Sarajeva.


Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

Нема коментара:

Постави коментар