PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

субота, 05. децембар 2015.

(DODATO) Gusta magla na aerodromu Niš preusmerila Wizz Air u Beograd

Wizz preusmeren; ilustracija (foto arhiva Fly from Niš)
Jutarnji let Wizz Air-a na redovnoj liniji iz Malmea je preusmeren na aerodrom Beograd zbog guste magle koja smanjuje vidiljivost i do 200 metara.

Avion je više od 30 minuta kružio u zoni aerodroma u nadi da će se magla podići, kako do toga nije došlo pilot je avion preusmerio u Beograd. No i da poseduje ILS kategoriju 1 koja omogućava pilotu da sleti pri vidljivosti  od minimum 800 metara, pri trenutnoj vidljivosti od samo 200 metara opet bi morao traži alternativni aerodrom. Da bi avion mogao da sleti aerodrom "Konstantin Veliki" neophodno je da vidljivosti bude iznad 1600 metara, sobzirom na to da aerodrom ne poseduje sistem za instrumentalno sletanje aviona.

Putnici koji su sleteli u Beograd biće prebačeni autobusima saobraćajnog preduzeća Lasta do Niša, dok će putnici koji na aerodromu čekaju na svoj let za Malme stići avion Wizz Air-a koji je ovog jutra bio preusmeren u Beograd.

(printscreen flightradar24.com)
Inače ovo su izuzetno retki periodi kada niški aerodrom ima ovakve vremenske uslove u zimskom periodu koje onemoćavaju njegov rad, pošto je poznato da skoro nikad nema maglu.

I juče su zbog jutanje magle neki letovi iz Niša i Beograda u prepodnevnim časovima su juče bili odloženi ili preusmereni. Dok je Niš u popodnevni časovima zbog guste magle u Beogradu bio alternacija avionima Air Serbia-e tipa ATR-72 iz Banja Luke, Podgorice, Tivta i Skoplja. Jutros su svi ti avioni poleteli za Beograd.

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

Нема коментара:

Постави коментар