PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 16. децембар 2015.

U 2016. godini postavljanje putokaza za Aerodrom na auto-putu Beograd - Niš

Putokaz na autoputu E-80 Pirot Niš
Ilustacija (foto: JP "Putevi Srbije")
Problem sa nedostatkom putokaza za Aerodrom, na koji su nam se požalili brojni putnici koji koriste letove Wizz Air-a iz drugih krajeva Srbije, na auto-putu u smeru Beograd-Niš biće rešen naredne godine, poručeno nam je iz JP "Putevi Srbije", i pored toga što se ovom putarskom javnom preduzeću niko od nadležnih u gradu nije zvanično uputio dopis za otkanjanje ovog nedostatka.

Iako je prošlo više meseci od kako je Wizz Air pokrenuo redovne linije sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki", veliki broj putnika koji koristi letove iz Niša iz drugih delova Srbije požalio se na lošu signalizaciju na auto-putu Beograd - Niš odnosno na nepostojanje putokaza za Aerodrom Niš. Kako kaže jedan od putnika koji leti redovno iz Niša za Malme, svi nadležni kojima se on obraćao prebacuju odgovornost na nekog drugog i niko nije kriv za takav propust.

Naš portal je od Sektora za održavanje puteva I i II reda, JP "Putevi Srbije", dobio odgovor da se u narednoj godini planira postavljenje putokaza na auto-putu E-75 u smeru Beograd -Niš na čvorištu "Trupale", iako do danas nikakav zvaničan dopis od nadležnih u Nišu nisu dobili za postavljenje ovog putokaza.
Plan je da se u toku 2016. godine na čvoru "Trupale" auto-puta E-75 (A1), Beograd - Niš postavi putokazna signalizacija za aerodrom u Nišu, čime bi se na autoputu Beograd - Niš upotpunila signalizacija koja upućuje ka aerodromu u Nišu. - stoji u odgovoru JP "Putevi Srbije" dostavljeno našem portalu
Sektor za održavanje putove I i II reda nam nije odgovorio na pitanje da li se planira postavljanje putokaza i na auto-putu E-75 u smeru Leskovac - Niš, ali su nas podsetili da su oktobra 2014.godine postavili putokaz za Aerodrom na autoputu E-80 Niš - Pirot kod petlje "Komren".

Ostaje nejasno zbog čega se do sada niko od nadležnih u gradu nije obratio JP "Putevi Srbije" za postavljanje ove signalizacije na auto-putu Beograd - Niš kao i Leskovac - Niš, imajući u vidu značaj letova Wizz Air-a iz Niša na kojima lete putnici i iz drugih delova Srbije.

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

4 коментара:

 1. Да се човек запита зашто? Као да је поставити таблу направити мост, или пробити тунел! Не разумем зашто је тек ове године оживео нишки аеродром, а тузлански има више од 100 хиљада путника. Југу Србије изгледа то не треба! Поздрав из БГ!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Jugu Srbije itekako je potreban aerodrom, Tuzla je uhvatila ranije zamajac od nas iz raznoraznih razloga. No od kako je Wizz dosao i kod nas radi veoma dobar posao, dokaz su putnici koji ce ih biti najvise na kraju ove godine od osnivanja aerodroma.

   Избриши
 2. Kada cete uvesti liniju Nis-Bec?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Aerodrom ne uvodi linije vec avio-kompanije.
   Od njih iskljucivo zavisi. Za sada nemamo nikakvih informacija.

   Избриши