Пређи на главни садржај

U 2016. godini postavljanje putokaza za Aerodrom na auto-putu Beograd - Niš

Putokaz na autoputu E-80 Pirot Niš
Ilustacija (foto: JP "Putevi Srbije")
Problem sa nedostatkom putokaza za Aerodrom, na koji su nam se požalili brojni putnici koji koriste letove Wizz Air-a iz drugih krajeva Srbije, na auto-putu u smeru Beograd-Niš biće rešen naredne godine, poručeno nam je iz JP "Putevi Srbije", i pored toga što se ovom putarskom javnom preduzeću niko od nadležnih u gradu nije zvanično uputio dopis za otkanjanje ovog nedostatka.

Iako je prošlo više meseci od kako je Wizz Air pokrenuo redovne linije sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki", veliki broj putnika koji koristi letove iz Niša iz drugih delova Srbije požalio se na lošu signalizaciju na auto-putu Beograd - Niš odnosno na nepostojanje putokaza za Aerodrom Niš. Kako kaže jedan od putnika koji leti redovno iz Niša za Malme, svi nadležni kojima se on obraćao prebacuju odgovornost na nekog drugog i niko nije kriv za takav propust.

Naš portal je od Sektora za održavanje puteva I i II reda, JP "Putevi Srbije", dobio odgovor da se u narednoj godini planira postavljenje putokaza na auto-putu E-75 u smeru Beograd -Niš na čvorištu "Trupale", iako do danas nikakav zvaničan dopis od nadležnih u Nišu nisu dobili za postavljenje ovog putokaza.
Plan je da se u toku 2016. godine na čvoru "Trupale" auto-puta E-75 (A1), Beograd - Niš postavi putokazna signalizacija za aerodrom u Nišu, čime bi se na autoputu Beograd - Niš upotpunila signalizacija koja upućuje ka aerodromu u Nišu. - stoji u odgovoru JP "Putevi Srbije" dostavljeno našem portalu
Sektor za održavanje putove I i II reda nam nije odgovorio na pitanje da li se planira postavljanje putokaza i na auto-putu E-75 u smeru Leskovac - Niš, ali su nas podsetili da su oktobra 2014.godine postavili putokaz za Aerodrom na autoputu E-80 Niš - Pirot kod petlje "Komren".

Ostaje nejasno zbog čega se do sada niko od nadležnih u gradu nije obratio JP "Putevi Srbije" za postavljanje ove signalizacije na auto-putu Beograd - Niš kao i Leskovac - Niš, imajući u vidu značaj letova Wizz Air-a iz Niša na kojima lete putnici i iz drugih delova Srbije.

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team

Коментари

 1. Да се човек запита зашто? Као да је поставити таблу направити мост, или пробити тунел! Не разумем зашто је тек ове године оживео нишки аеродром, а тузлански има више од 100 хиљада путника. Југу Србије изгледа то не треба! Поздрав из БГ!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Jugu Srbije itekako je potreban aerodrom, Tuzla je uhvatila ranije zamajac od nas iz raznoraznih razloga. No od kako je Wizz dosao i kod nas radi veoma dobar posao, dokaz su putnici koji ce ih biti najvise na kraju ove godine od osnivanja aerodroma.

   Избриши
 2. Kada cete uvesti liniju Nis-Bec?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Aerodrom ne uvodi linije vec avio-kompanije.
   Od njih iskljucivo zavisi. Za sada nemamo nikakvih informacija.

   Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - MART / APRIL 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom marta i aprila meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) Mart / April Ryanair 9,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) Mart / April Ryanair 14,99€ / 19,99€ Malta(MLA) Mart / April Ryanair 19,97€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 25,19€ / 37,09€ Bazel Miluz(MLH) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) Mart / April Wizz Air 2939 RSD / 3519 RSD Memingen(FMM) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 3519 RSD Malm

Pariz, Oslo, Cirih, Berlin samo su neke od potencijalnih destinacija iz Niša (mapa)

ilustracija (foto: Fly from Niš) Aerodrom "Konstantin Veliki" u stalnim je pregovorima sa postojećim i potencijalno budućim avio-kompanija koje su zainteresovane da prošire mrežu sa novim i ranijim destinacijama iz Niša. Pariz, Oslo, Cirih, Berlin su samo neke od velikog broja neopsluženih ruta sa niškog aerodroma. Nedavno je direktor niške vazdušne luke Dušan Knežević, gostujući na " Niškoj televiziji ", izjavio da postoji interesovanje avio-kompanija za letove iz Niša i da po tom pitanju se radi svakodnevno. S tim u vezi i razvoj aerodroma kroz proširivanje kapaciteta ide da se pre svega putnicima omogući bolji komfor i ugodjaj dok borave na Aerodromu, ali i da se u narednom periodu istovremeno može opslužiti 5 aviona.  - Cilj Aerodroma jeste otvaranje baze jedne avio-kompanije, jer nam to donosi benefite. Baziranje aviona znači veći broj putnika i destinacija. Niskotarifne avio-kompanije imaju praksu da baziraju dva aviona, što znači 35 do 40 nedeljnih le