PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

понедељак, 14. децембар 2015.

Predstavljanje Niša kao destinacije naredne godine na sajmovima u Geteborgu i Briselu

ilustracija ;(foto: Vladimir Mijatović)
Direktor Turističke organizacije Niša, Uroš Parlić rekao je da oni planiraju u narednoj godini da predstave naš grad kao destinaciju na svim destinacijma gde leti Wizz Air.

Niš će se prvi put predstaviti na sajmovima turizma u Geteborgu i Briselu naredne godine, gde će TON pokušati da privuće tur-operatere da pokrenu letove iz Niša.
- Učestvovaćemo na sajmovima u Geteborgu i Briselu, što nikad nismo. Sada zaista imamo potrebe da te zemlje Beneluksa i Skandinavije obiđemo i pozovemo njihove tur-operatere, napravimo jednu promo turu da oni dođu u Niš, i da se kasnije samim tim pojača saobraćaj na niškom aerodromu. - rekao je Parlić, prenosi RTV Belle Amie
Razvojem saobraćaja kroz uvođenje novih linija na aerodromu "Konstatin Veliki" , kako Parlić ističe, doprineće povećanju broja turista u gradu.

Podsetimo da je za period od prvih deset meseci(januar - oktobar) ove godine grad Niš je posetilo ukupno 66.043 turista, od toga 36.253 stranih i 29.790 domaćih turista, što je za 11,2 odsto više nego u istom periodu prošle godine pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. U ovom periodu primetan je povećan broj ostvarenih noćenja, i to za više od 14,7% u odnosu na predhodnu godinu , od toga 15,6% domaćih i 13,5% stranih turista.

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team / RTV Belle Amie

Нема коментара:

Постави коментар