PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

субота, 26. децембар 2015.

Wizz Air privukao 30% novih putnika koji su prvi put leteli iz Niša

Potvrda da Niš ima putnike! ilustracija (foto: Fly from Niš)
Direktor operativnih poslova na aerodromu "Konstantin Veliki", Mladen Stanković u izjavi za "Večernje Novosti" istakao je da je aerodrom ispunio sve uslove oko istovara i utovara putnika i prtljaga iz aviona Wizz Air-a, kao i da je sam dolazak ove niskotarifne avio-kompanije uspeo da privuće 30% novih putnika koji prvi put lete iz Niša. Aerodrom je postao interesantan i za ostale ne komercijalne avio-kompanije koje između ostalog bave i kargo prevozom.

Stanković rekao je da niska cena aerodromske usluge daje pozitivan efekat koji je zainteresovao i druge avio-kompanije da uspostave letove sa niške vazdušne luke.
- Snizili smo takse, ali smo povećali nevazduhoplovne usluge, jer zbog velikog broja putnika, postajemo privlačni i onima koji nemaju veze sa prevozom putnika. Što se saobraćaja tiče, imamo kapacitet da povećamo broj destinacija, ali i da u posao uđu druge avio-kompanije - kaže Mladen Stanković, direktor Sektora za operativne poslove, koji ističe da su uspeli da ispoštuju ugovorne obaveze o brzini istovara i utovara putnika i prtljaga. - Možemo prevozniku da sugerišemo koje nove linije bi bile atraktivne, ali odluka je na njemu. Zanimljivo je da je Wizz Air uspeo da na ovim linijama regrutuje čak 30% novih putnika, odnosno, onih koji prvi put lete avionom.
Ranije je direktor aerodroma Vladica Đurđanović za TV Zonu Plus izjavio da je prosečna popunjenost na letovima od 90% do 100%.
– Popunjest u avionima Wizz Air-a je na zavidnom nivou, i što se nas tiče mislimo da je to jako dobar procenat popunjenosti koji iznosi preko 90% posto,a sada za novogodišnje praznike i 100% popunjenosti. – rekao je Đurđanović
On je dodao da se već naredneg utorka očekuje obaranje rekorda po broju putnika iz 2006.godine kada je sa aerodroma leteto 35.518 putnika.

Pored "Filip Morisa" i Turci zainteresovani za kargo letove sa aerodroma


Da aerodrom očekuju još bolji poslovni rezultati, potrvđuje i povećana zainteresovanost za kargo saobraćaj te da pored duvanske industrije Niš odnosno "Filip Moris"-a, postoji zainteresovanost turskih firmi za izvoz mesa.
- Nećemo da nas ovi rezultati uspavaju, već želimo da dalje ulažemo u razvoj aerodroma. U budžetu grada predviđeno je 35 miliona dinara za kupovinu kargo lodera, zahvaljujući kom ćemo moći da uvećamo kargo prevoz za deset puta. Sa sadašnje 554 tona godišnje, sa ovog aerodroma moći ćemo da odvezemo pet miliona tona! Javile su nam se turske kompanije, koje imaju potrebu da dnevno prevezu 100 tona mesa iz Srbije - navodi Đurđanović za "Večernje Novosti" i ističe da je krajnji cilj izgradnja kargo logističkog centra.
Podsetimo da je  niški aerodrom je inače proteklih godina opluživao uglavnom uskotrupne avione sa niskim trupom tipa IL-76, ATR(42, 72), AN(12, 26, 30) i mnoge druge tipove aviona i da je tokom ovog meseca oplužio najveći kargo avion tipa C-17 koji je ikada koristio nišku vazdušnu luku još od otvaranja 1986.godine.

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team / Večernje Novosti / TV Zona Plus

Нема коментара:

Постави коментар