Пређи на главни садржај

Wizz Air privukao 30% novih putnika koji su prvi put leteli iz Niša

Potvrda da Niš ima putnike! ilustracija (foto: Fly from Niš)
Direktor operativnih poslova na aerodromu "Konstantin Veliki", Mladen Stanković u izjavi za "Večernje Novosti" istakao je da je aerodrom ispunio sve uslove oko istovara i utovara putnika i prtljaga iz aviona Wizz Air-a, kao i da je sam dolazak ove niskotarifne avio-kompanije uspeo da privuće 30% novih putnika koji prvi put lete iz Niša. Aerodrom je postao interesantan i za ostale ne komercijalne avio-kompanije koje između ostalog bave i kargo prevozom.

Stanković rekao je da niska cena aerodromske usluge daje pozitivan efekat koji je zainteresovao i druge avio-kompanije da uspostave letove sa niške vazdušne luke.
- Snizili smo takse, ali smo povećali nevazduhoplovne usluge, jer zbog velikog broja putnika, postajemo privlačni i onima koji nemaju veze sa prevozom putnika. Što se saobraćaja tiče, imamo kapacitet da povećamo broj destinacija, ali i da u posao uđu druge avio-kompanije - kaže Mladen Stanković, direktor Sektora za operativne poslove, koji ističe da su uspeli da ispoštuju ugovorne obaveze o brzini istovara i utovara putnika i prtljaga. - Možemo prevozniku da sugerišemo koje nove linije bi bile atraktivne, ali odluka je na njemu. Zanimljivo je da je Wizz Air uspeo da na ovim linijama regrutuje čak 30% novih putnika, odnosno, onih koji prvi put lete avionom.
Ranije je direktor aerodroma Vladica Đurđanović za TV Zonu Plus izjavio da je prosečna popunjenost na letovima od 90% do 100%.
– Popunjest u avionima Wizz Air-a je na zavidnom nivou, i što se nas tiče mislimo da je to jako dobar procenat popunjenosti koji iznosi preko 90% posto,a sada za novogodišnje praznike i 100% popunjenosti. – rekao je Đurđanović
On je dodao da se već naredneg utorka očekuje obaranje rekorda po broju putnika iz 2006.godine kada je sa aerodroma leteto 35.518 putnika.

Pored "Filip Morisa" i Turci zainteresovani za kargo letove sa aerodroma


Da aerodrom očekuju još bolji poslovni rezultati, potrvđuje i povećana zainteresovanost za kargo saobraćaj te da pored duvanske industrije Niš odnosno "Filip Moris"-a, postoji zainteresovanost turskih firmi za izvoz mesa.
- Nećemo da nas ovi rezultati uspavaju, već želimo da dalje ulažemo u razvoj aerodroma. U budžetu grada predviđeno je 35 miliona dinara za kupovinu kargo lodera, zahvaljujući kom ćemo moći da uvećamo kargo prevoz za deset puta. Sa sadašnje 554 tona godišnje, sa ovog aerodroma moći ćemo da odvezemo pet miliona tona! Javile su nam se turske kompanije, koje imaju potrebu da dnevno prevezu 100 tona mesa iz Srbije - navodi Đurđanović za "Večernje Novosti" i ističe da je krajnji cilj izgradnja kargo logističkog centra.
Podsetimo da je  niški aerodrom je inače proteklih godina opluživao uglavnom uskotrupne avione sa niskim trupom tipa IL-76, ATR(42, 72), AN(12, 26, 30) i mnoge druge tipove aviona i da je tokom ovog meseca oplužio najveći kargo avion tipa C-17 koji je ikada koristio nišku vazdušnu luku još od otvaranja 1986.godine.

Tekst: A.P.
Fly from Niš Team / Večernje Novosti / TV Zona Plus

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - MART / APRIL 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom marta i aprila meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) Mart / April Ryanair 9,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) Mart / April Ryanair 14,99€ / 19,99€ Malta(MLA) Mart / April Ryanair 19,97€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 25,19€ / 37,09€ Bazel Miluz(MLH) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) Mart / April Wizz Air 2939 RSD / 3519 RSD Memingen(FMM) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 3519 RSD Malm

Pariz, Oslo, Cirih, Berlin samo su neke od potencijalnih destinacija iz Niša (mapa)

ilustracija (foto: Fly from Niš) Aerodrom "Konstantin Veliki" u stalnim je pregovorima sa postojećim i potencijalno budućim avio-kompanija koje su zainteresovane da prošire mrežu sa novim i ranijim destinacijama iz Niša. Pariz, Oslo, Cirih, Berlin su samo neke od velikog broja neopsluženih ruta sa niškog aerodroma. Nedavno je direktor niške vazdušne luke Dušan Knežević, gostujući na " Niškoj televiziji ", izjavio da postoji interesovanje avio-kompanija za letove iz Niša i da po tom pitanju se radi svakodnevno. S tim u vezi i razvoj aerodroma kroz proširivanje kapaciteta ide da se pre svega putnicima omogući bolji komfor i ugodjaj dok borave na Aerodromu, ali i da se u narednom periodu istovremeno može opslužiti 5 aviona.  - Cilj Aerodroma jeste otvaranje baze jedne avio-kompanije, jer nam to donosi benefite. Baziranje aviona znači veći broj putnika i destinacija. Niskotarifne avio-kompanije imaju praksu da baziraju dva aviona, što znači 35 do 40 nedeljnih le