PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 23. децембар 2015.

Kompanija "Filip Moris" bi da svoju robu transportuje preko aerodroma Niš

Prvi širokotrupni kargo avion A330 mogao bi da sleti u Niš naredne godine
ilustracija (foto: Air Lingus)
Vest da će niška vazdušna luka u prvom kvartalu naredne godine nabaviti specijalnu mašinu za utovar i istovar robe(eng. cargo loader) iz širokotrupnih aviona, zainteresovao privrednike ovog kraja odnosno nišku duvansku industriju "Filip Moris" da svoju robu transportuje kargo avionom tipa Erbas A330-200 preko aerodroma "Konstantin Veliki" umesto kao do sada preko beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" .

Direktor Vladica Đurđanović najavio je, gostujući u jutarnjem programu TV Zona Plus, da bi aerodrom već mogao da krene u dalji razvoj svog kargo-logističkog centra, ali da je za to neophodno da se na narednoj sednici skupštine grada usvoji plan detaljne regulacije aerodroma.
- Očekujem da se na narednoj sednici skupštine grada usvoji plan detaljne regulacije aerodroma koji će omogućiti dalji razvoj kargo-logističkog centra. To je prava stvar, gde će pored putnika i naša privreda izvoziti svu svoju robu u svet. - istakao je Đurđanović
Razvitak kargo saobraćaja kroz nabavku kargo lodera, vrednosti 30 miliona dinara, koji može da podigne teret visine do 5,5metara i težine do 7 tona, a koji treba da bude isporučen tokom marta ili aprila naredne godine probudio je interesovanja privretnika, pre svega nišku duvansku industriju "Filip Moris" da koristi usluge niškog aerodroma.
-"Filip Moris" dosta svog repro materijala uvozi, sve dolazi na beogradski aerodrom avionom Erbas A330. Kako su na kilometar od aerodroma, oni su voljni da to urade, ali mi nismo tehnički osposobljeni da oplužimo tu vrstu aviona. - kaže Đurđanović
Podsetimo da je  niški aerodrom je inače proteklih godina opluživao uglavnom uskotrupne avione sa niskim trupom tipa IL-76, ATR(42, 72), AN(12, 26, 30) i mnoge druge tipove aviona. Tokom ovog meseca oplužen je najveći kargo avion tipa C-17 koji je ikada koristio nišku vazdušnu luku još od otvaranja 1986.godine.


Tekst: A.P.
Fly from Niš Team / TV Zona Plus

Нема коментара:

Постави коментар