PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 10. август 2016.

Aerodrom Niš i u narednom periodu može da računa na pomoć države

ilustraicija (foto: Fly from Niš)
Država Srbija nastaviće u narednim godinama da i dalje ulaže u aerodrom "Konstantin Veliki". Kako se u Vučićevom ekspozeu navodi planirana je izgradnja novog tornja, proširenje platforme za avione i ugradnja sistema za instrumentalno navođenje aviona u slučaju smanjene vidljivosti.

Inače da podsetimo da je prošlog meseca Kontrola letenja Srbije i Crne Gore(SMATSA) je najavila da će u na niškog aerodromu pored izgradnje tornja biti izgrađen i rezevni oblasni komadni centar u slučaju ispada beogradske kontrole letenja , kako bi niški kontrolori mogli da preuzmu kontrolu avio-saobraćaja na čitavom području Srbije, Crne Gore, dela Bosne i Jadranskog mora.

SMATSA je takođe najavila da bi do kraja naredne godine trebalo biti ugrađen i sistem za instrumentalno navođenje aviona kategorije 1 pri uslovima smanjene vidiljivosti (ILS CAT I).

Rukovodstvo aerodroma Niš i grada najavilo je da će sa svoje strane uložiti sredstva za renoviranje i dogradnju novog dela putničkog terminala čime će putnicima omogućiti veći konfor, ali i omogućiti da se opsluže dva aviona istovremeno.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар