PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 02. август 2016.

BIAS 2016 - 12.časovni avio spektakl na rumunski način (foto, video)

Međunarodni aeromiting BIAS 2016 (foto: Fly from Niš)
Proteklog vikenda deo naše ekipe i niških spotera "Avioni iznad Niša" posetilo je međunarodni aerominting u Bukureštu - BIAS 2016 koji je okupio učesnike iz nekoliko zemalja u Evropi. Ono po čemu ga izdvaja je program koji je trajao više od 12 sati.

TAROM B-737 (foto: Fly from Niš)
B-737, C-130, C-27, F-18, Avaks E-3, SU-25, SU-27, SU-31, L-139, An-2, Mi-8, su bili samo neki od aviona koji su tokom celog dana posetioci mogli da vide kako u letačkom programu tako i u statičnom delu programa.

Pored domaćina Rumunije i njihovih civilnih i vojnih predstavnika na ovom tradicionalnom aeromitingu na aerodromu Banesa u Bukureštu učestvovali i svoje uveće pokazali prestavnici Španije, Amerike, Ukrajine, Grčke, Bugarske, Češke, Litvanije i mnogih drugih.
Formacija MIG-21 (foto: Fly from Niš)

Na desetine hiljada ljudi tokom čitavog dana, a naročito u večernjim satima uživalo je u pravom spektaklu koji su na kraju dana zatvorili uz pirotehničke efekte i rumunska akra letačka grupa.

Domaćin se potrudio da spoterima i medijima ponudi  najbolje moguće mesto za fotografisanje i snimanje aviona. Pored predstavnika spotera iz Niša bilo je spotera iz Beograda, ali i naravno najveći deo spotera došao je iz cele Rumunije. 
SU-25 (foto: Fly from Niš)

Iako je sunce upeklo, vredelo je i malo goreti, jer nam je provod na ovakvom mitingu bio odličan. Opširniju fotogaleriju možete pogledati ovde.

Nadamo se da će se i kod nas u Nišu ponoviti jedan takav avio spektakl, koji je poslednji put viđen 2004.godine povodom ponovnog otvaranja aerodroma Niš.Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар