PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

субота, 13. август 2016.

Ryanair na manje od mesec dana od prvog leta za Berlin opet menja red letenja

Ryanair nije ni počeo da leti, a već kvari utisak (foto ilustracija)
Najveća niskotarifna avio-kompanija Ryanair na manje od mesec dana od prvog leta za Berlin ponovo je rešila da promeni raspored letenja od/do ove destinacije, doduše samo za polazak/odlazak četvtkom, no mnogim putnicima koji su hteli upravo da se konektuju preko Berlina pokvarilo je planove.

Naime, pre samo mesec dana Ryanair promenio svoj red letenja iz Berlina za Niš, i umesto ranog jutarnjeg leta kao sto je u početku bilo najavljeno, red letenja pomerio na novo vreme poletanja 12:25, što je bilo veoma povoljno za sve one putnike koji su kupili karte sa presedanjem u Berlin četvrtkom kako bi nastavili svoje putovanje do Niša. Međutim, svi oni koji su kupili karte za let četvtkom danas su dobili obaveštenje o ponovnom pomeranju tog leta, te će novo vreme poletanja umesto 12:25h biti pomereno za 7:25h.

Ono što ipak nezvanično saznajemo je da u ovakvim slučajevima pomeranja reda letenja ka ili do određenih destinacija oni na sebe ne preuzimaju odgovornost za gubljenje konekcionih letova, pošto je to point to point kompanija. Kako takođe saznajemo,  svi putnici koji su kupili karte sa konekcijom preko Berlina četvrtkom i koji će za ove letove izbubiti svoje karte neće biti refundirane. Dobra vest je da svi putnici koji ne žele da lete po novom redu letenja na relaciji Berlin - Niš ili im ovo vreme ne odgovara imaju pravo na refundiranje novca za ovaj let. No, rok za refundiranje novca od ovih karata je čak 14 dana pa tako putnici koji žele da tog novca kupe nove karte to neće moći odmah da učine.

Jedan od putnika koji se obratio našem portalu i koji negoduje, planirao da preko Berlina uhvati konekciju za Niš, smatra da je nedopustivo da jedna renomirana kompanija poput Ryanair ne može da ustali red letenja i tako one putnike koji su već videli da imaju opciju da se preko njihovih letova konektuju iz/za Niš koristeći samim tim pokvare planove i uvuku ih u dodatni trošak.

- Nedopustivo je da jedna kompanija kao sto je Ryanair ne moze da ustali i odluci u kojim terminima ce leteti, svi mi koji smo kupili karte sa konekcijom koja je bila sjajna, izgubili smo let do Nisa kao i pravo povracaja novca, i svih ostalih usluiga koje smo platili. Zaista deluju jako neozbiljno. - kaže za naš portal je jedan od putnika koje očekivao da sleti u Niš
Fly from Niš do pisanja ovog teksa probao je da dođe do odgovora zbog čega je ponovo usledila promena, no do objavljivanja ovog teksta odgovor nismo uspeli da za sada dobijemo, ali očekujemo da već od naredne nedelje imamo neke odgovore ovim povodom.

Nadamo se da će Ryanair u narednom periodu ustaliti svoj red letenja iz i do Niša, i da se red letenja više neće menjati odnosno i ako dođe do promene neće biti u kratkom vremenskom razmaku, što će putnicima olakšati da na vreme procene da li će putovati ovom ili nekom drugom avio-kompanijom do svoje konačne destinacije.

Podsetimo da će Ryanair prvi let ka Berlinu uspostaviti 4.septembra, dok se letovi ka ostale tri destinacije(Diseldorf Weeze, Bratislava i Milano Bergamo) planiraju pokrenuti početkom zimskog reda letenja. Cene karata za sve 4 destinacije Ryanair-a iz Niša mogu naći na njihovom sajtu i to već od 14,99evra.

Promene u redu letenja iz/za Berlin možete pogledati ovde.

Tekst. A.Đ.
Fly from Niš

1 коментар:

  1. Portal koji se bavi promovisanjem letova iz Nisa ne bi trebalo da objavljuje clanke koji vape za malo studioznijim pristupom temi koja se obradjuje. Pre svega, Ryanair nije 'renomirana'kompanija, vec 'law cost'kompanija, sto znaci da oni u svojim uslovima koriscena definisu situacije promene reda letenja i ogradjuju se bilo kakve odgovornosti u tom slucaju. Znaci ko god kupuje kartu mora da se unapred slozi sa 'terms and conditions'kompanije. A.Dj. bi trebalo da se pozabavi citanjem istih i da objasni narodu sta tamo pise u slucaju da su oni propustili da se informisu pre nego sto su dali novac za kartu, a ne da dize paniku i objavljuje polu jasne polu istinite senzacionalisticke pisanije.

    ОдговориИзбриши