PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

субота, 13. август 2016.

Kargo loder dopremljen na aerodrom. Uskoro će sletati širokotrupni kargo avioni u Niš

Specijalna platforma za utovar i istovar robe (foto: Fly from Niš)
Dugo najavljivani kargo loder ili specijalizovana mašina za utovar i istovar robe iz aviona sa visokom platformom konačno je juče dopremljen na niški aerodrom "Konstantin Veliki". Ova specijalna mašina omogućiće prema ranijim rečima direktora aerodroma do opsluži i kargo letetice tipa Erbas A310, A330 ili letelice tipa Boing B737, B747, B767.

Niški aerodrom ovu mašinu uspeo je da nabavi preko jednog privatnog investitora, dok su sredstva koje je grad obezbedio za ovu nabavku prošlog meseca preusmerio za renoviranje putničkog terminala.
Kargo loder i A330; ilustracija (foto. airlingus.com)

Da podsetimo da je direktor Vladica Đurđanović ranije izjavio da postoji interesovanje kompanije "Philip Morris" da koristi upravo ovaj aerodrom za svoje potrebe umesto kao što to trenutno radi preko aerodroma "Nikola Tesla".
-"Filip Moris" dosta svog repro materijala uvozi, sve dolazi na beogradski aerodrom avionom Erbas A330. Kako su na kilometar od aerodroma, oni su voljni da to urade, ali mi nismo tehnički osposobljeni da oplužimo tu vrstu aviona. - rekao je ranije Đurđanović
Inače ovaj kargo loder proizvela je renomirana firma koja se bavi izradom ovakve specijalne aerodromske opreme "Aviogei" iz Italije. Karakteristike ovog specijalnog utovarivača su te da robu do 7 tona može da podigne na visinu do 5,5 metara.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар