PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 02. август 2016.

Đurđanović: Očekujem naredne godine nove destinacije iz Niša

(foto ilustracija: hdwallpapers.net)
Direktor niškog aerodroma izjavio je juče da očekuje da se od naredne godine sa niškog aerodroma pokrenu i letovi ka drugim destinacijama. On je istakao da će aerodrom već od 31.oktobra moći da opluži dva aviona istovremenno, ali i da aerodrom ukoliko bi avioni sletali na po 2 sata mogao da ima još linija.

Han, Verona, Pariz, Oslo, Cirih , London, Geteborg, samo je neke od interesatnih destinacija do kojeg bi putnici uskoro mogli da lete ukoliko rukovodstvo aerodroma uspe da ubedi avio-kompanije da su te neke destinacije veoma isplative po njih.
- Mi obaveštavamo avio-kompanije o interesatnim destinacijama iz Niša, a ima još puno interesantnih destinacija, tako da ja očekuje već sledeće godine otvaranje više letova. Mi se trudimo da ne bude samo putnika iz Niša već da ovo bude aerodrom na kome će leteti i putnici iz drugih delova Srbije i regiona. Han, Verona, Pariz, Oslo, Cirih , London, Geteborg, a sada da li ćemo uspeti da ubedimo avio-kompanije da pokrenu letove ka ovim destinacijama ili nekim drugim videćemo. Ja mislim da hoćemo. - istakao je direktor aerodroma Niš
Đurđanović se osvrnuo i na privat i otpremu aviona na aerodromu, za koju je rekao da je aerodrom spreman da u svakom trenutku odnosno u razmaku od 2 sata između letova prihvati veći broj letitlica, no da avio-kompanije ne mogu da se upravljaju po željama aerodroma pošto su već unapred zakupljeni slotovi na inostranim aerodromima.
- Kada bi avio-kompanije letele naizmenično na svaka dva sata mogli bi smo da imamo daleko veći broj linija, ali koja će avio-kompanija sada privhatiti uslove koje traži aerodrom. Malo neizvodljivo. Oni imaju slotove na drugim aerodromima, kada su im slobodni avioni tako da oni lete kada njima odgovara. - rekao je Đurđannović
Aerodrom bi prema njegovim rečima već od zimskog perioda mogao da opluži 2 aviona istovremeno, odnosno da u tom trenutku kroz odlazni i dolazni gejt aerodroma prođe po 360 putnika.

Inaće ranije je direktor aerodroma izjavio da je bilo i određenih razgovora sa Ryanair-om oko linije za Maltu, što o tome možeti više pročitati ovde.

Podsetimo da Wizz Air redovno iz Niša saobraća ka 4 svoje destinacije i to do Malmea, Bazela, Memingena i Ajndhovena. Ova kompanija zvanično će startovati i sa  linijom do Dortmunda od 20.avgusta. Takođe svoje linije pokrenuće i Ryanair od 4.septembra ka Berlinu odnosno od zimskog reda letenja ka Diseldorfu(weeze), Bratislavi, Milanu (Bergamo).


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар