PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

недеља, 14. август 2016.

U toku radovi na proširenju kapaciteta putničkog terminala na aerodromu Niš

U toku pripremni radovi za postavljanje još jednog tunela za gejt 2
(foto: Fly from Niš)
Na aerodromu se uveliko izvode pripremni radovi za proširenje odlaznog gejta, odnosno izgradnju drugog tunela za gejt 2. Ovom izgradnjom, čiji je tender za izbor izvođača radova u toku, aerodrom će dodatno proširiti svoje kapacitete odnosno moći će da primi veći broj putnika kada se na platformi nalaze dva aviona istovremeno.

Podsetimo da je grad Niš odlučio da novac za nabavku kargo lodera preusmeri na neophodnu rekonstrukciju putničkog terminala aerodroma "Konstantin Veliki". Direktor niške vazdušne luke Vladica Đurđanović najavio je ranije da će se terminal u sadašnjim gabaritima zgrade proširiti svoje kapacite i omogućiti svojim putnicima veći komfor.
- Preduzećemo mere da se na neki način prisredi aerodrom odnosno da se sa malo novca završi neki posao koji je značajan za putnike. To je recimo povećanje broja check-in šaltera sa 2 na 4, na taj način moćićemo komfornije da radimo kada imamo 2 aviona istovremeno. Naša KD (kontra-diverziona) kontrola ima jedan skener zbog čega se pravi gužva, pa planiramo da imamo 2. Trenutni kapacite odlazećeg gejta je oko 200 putnika, a sobizorm da ćemo imati 2 aviona istovremeno na aerodromu planiramo da i taj prostor proširimo što se isto planira i za dolazeći gejt. - izjavio je ranije Đurđanović
Takođe premijer Aleksandar Vučić u svom ekspozeu naveo je da će država nastaviti da pomaže razvoj niškog aerodroma gde će investirati u proširenje platforme, izgradnju tornja i instalaciju ILS uređaja.

Inače u toku su i završni radovi na sređivanju prostora za free-shop koji će otvoriti firma Dufry, čije će radno vreme biti, sobzirom da će se nalaziti u restriktivnoj zoni, u skladu sa redom letenja.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар