PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

понедељак, 22. август 2016.

Bulatović: Aerodrom nije samo aerodrom građana Niša, već čitavog regiona

Gradonačelnik Niša dočekuje posadu Wizz Air-a (foto: Fly from Niš)
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović ocenio je da otvaranje još jedne linije ka Evropi značajno za sam grad koji teži da postane privredni centar ovog dela Srbije i šireg regiona. On je rekao da će grad nastaviti da pruža podršku daljem razvoju aerodroma, ali i da će već od 2017.godine aerodrom Niš biti manje na teretu budžeta grada.

- Jako puno znači za grad i građane, iako aerodrom nije samo aerodrom građana Niša, već celog regiona, što možemo videti po putnicima koji lete sa njega. Ovo je još jedna destinacija, peta po redu, još jedno otvaranje grada, još jedan prozor u svet, još jedan korak ka tom cilju da učinimo da naš grad postane regionalni privredni i ekonomski centar jugoistoka Srbije i šireg regiona. Mi kao grad dajemo podršku razvoju našeg aerodroma i to ćemo činiti i u narednom periodu. Očekujemo sledeće godine 300.000 putnika što će doprineti da funkcioniše bez opterećenja našeg budžeta. - rekao je Bulatović
Podsetimo da je grad Niš odlučio da novac za nabavku kargo lodera preusmeri na neophodnu rekonstrukciju putničkog terminala aerodroma "Konstantin Veliki" kako bi mogao spremno da dočeka veći priliv putnika i da opsluži istovremeno veći broj aviona.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар