Пређи на главни садржај

5 razloga zbog kojeg treba posetiti Niš prema blogeru "Ryanair"-a

Niš na dlanu... :) ; ilustracija; (foto arhiva Fly from Niš)
Protekle nedelje u našem gradu boravio je nemački bloger koji piše Ryanair-ov blog "Into the BLUE", na kog je naš grad ostavio više nego pozitivan utisak. Sve ovo je realizovano u organizaciji Turističke organizacije Niš u cilju još većeg popularisanja našeg grada među stranim turistima.

Hrana, noćni život, jedinstvena svestransost grada, odlična vina, fantastična priroda samo su od neki od razloga zbog kojeg treba posetiti Niš, novoj destinaciji u ponudi Ryanair-a.

Ovaj bloger navodi iako je Niš tek treći grad po velićini u Srbiji, u njemu možete pronaći dosta zanimljivih spomenika i arheoloških nalazišta kao centar srpske i evropske kulturne baštine. Turistima pored obilaska spomenika preporučuje da dožive noćni život, probaju paraglajdin, naprave dobre fotografije i probaju espreso.

Ljudi iz Turističke organizacije ovom blogeru su predstavili i neizostavni obilazak niških kafana za koje kaže da sigurno nećete ostati gladni uzivajući u tradicionalnim ukusima ovog kraja. Svakom turisti preporučuje da pre glavnog jela uz meze popije časicu tople rakije. Kako je Niš poznat po čuvenom bureku, za nemca ovaj obrok za doručak opisuje kao lisnato testo sa različitim ukusima(sira, meso, spanać).
- Za burek možda i znate, ali sigurno ne znate da ga je izmislio turski pekar -  napisao je ovaj Nemac na blogu "Into the blue"
Niški kraj je poznat po dobrim vinima, a nemcu se najviše dopalo roze. Obilaskom lokalnih pijaca oduševilo ga je koliko paprika ima , a kako objašnjava svojim čitaocima to je zbog toga što se u ovom periodu sprema čuveni srpski kavijar odnosno ajvar.
- Da li se sećate kako Vam je DJ poštao dosadnu muziku? Doživite pravu muziku upravo slaveći u Nišu. Svako veće u tvrđavi doživite da čujete uživo rok ili džez muziku. Gde god da sednetne pored reke ili u centru grada na pivo, ili idete po klubovima dobra muzika je zagarantovana. - navodi ovaj bloger
On kaže da za 1,5evra možete popiti i dobro pivo i da je cena vrlo pristupačna.
-Dovoljna je pristupačna avionska karta, tri sata leta i bićete prokleto daleko od kuće, ali ćete posle putovanja po Nišu imati šta da pričate prijateljima i kolegama koji garantovano nikada nisu čuli i doživeli lepote grada u Srbiji - poručio na kraju svog bloga o Nišu
Podsećamo Vas da Ryanair trenutno leti dva puta nedeljno do Berlina, i da već od kraja oktobra startuje sa novim destinacijma ka Diseldorfu, Bratislavi i Milanu. Cene karata za sve ove destinacije se kreću već od 9,99evra u jednom pravcu.

Tekst: A.P.
Fly from Niš / Into to BLUE

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - APRIL / MAJ 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom aprila i maja meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) April / Maj Ryanair 12,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) April / Maj Ryanair 20,91€ / 19,99€ Malta(MLA) April / Maj Ryanair 21,99€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 21,79€ / 32,65€ Bazel Miluz(MLH) April / Maj Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) April / Maj Wizz Air 2939 RSD / 4109 RSD Memingen(FMM) April / Maj Wizz Air 3289 RSD / 2349 RSD Malme(MMX)

Cenovni pregled avio-karata iz Niša - MART / APRIL 2023

ilustracija; (foto: FB Aerodrom Niš) Ukoliko planirate da sa niškog aerodroma letite ka nekoj od mnogobrojnih destinacija širom Evrope sa jednom od 3 avio-kompanije (Ryanair, Wizz Air, Air Serbia) tokom marta i aprila meseca, ovo su trenutno najniže cene avio-karata u jednom smeru ka postojećim destinacijama. U tabeli su date i cene za redovne sezonske destinacije Krf, Atina i Tivat za period putovanja jun i jul mesec. Destinacija Mesec Avio-kompanija Cena već od Beč(VIE) Mart / April Ryanair 9,99€ / 12,99€ Stokholm Arlanda(ARN) Mart / April Ryanair 14,99€ / 19,99€ Malta(MLA) Mart / April Ryanair 19,97€ / 26,03€ Krf(CFU)*** Jun / Jul Ryanair 25,19€ / 37,09€ Bazel Miluz(MLH) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 2349 RSD Dortmund(DTM) Mart / April Wizz Air 2939 RSD / 3519 RSD Memingen(FMM) Mart / April Wizz Air 2349 RSD / 3519 RSD Malm

Pariz, Oslo, Cirih, Berlin samo su neke od potencijalnih destinacija iz Niša (mapa)

ilustracija (foto: Fly from Niš) Aerodrom "Konstantin Veliki" u stalnim je pregovorima sa postojećim i potencijalno budućim avio-kompanija koje su zainteresovane da prošire mrežu sa novim i ranijim destinacijama iz Niša. Pariz, Oslo, Cirih, Berlin su samo neke od velikog broja neopsluženih ruta sa niškog aerodroma. Nedavno je direktor niške vazdušne luke Dušan Knežević, gostujući na " Niškoj televiziji ", izjavio da postoji interesovanje avio-kompanija za letove iz Niša i da po tom pitanju se radi svakodnevno. S tim u vezi i razvoj aerodroma kroz proširivanje kapaciteta ide da se pre svega putnicima omogući bolji komfor i ugodjaj dok borave na Aerodromu, ali i da se u narednom periodu istovremeno može opslužiti 5 aviona.  - Cilj Aerodroma jeste otvaranje baze jedne avio-kompanije, jer nam to donosi benefite. Baziranje aviona znači veći broj putnika i destinacija. Niskotarifne avio-kompanije imaju praksu da baziraju dva aviona, što znači 35 do 40 nedeljnih le