PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

недеља, 25. септембар 2016.

5 razloga zbog kojeg treba posetiti Niš prema blogeru "Ryanair"-a

Niš na dlanu... :) ; ilustracija; (foto arhiva Fly from Niš)
Protekle nedelje u našem gradu boravio je nemački bloger koji piše Ryanair-ov blog "Into the BLUE", na kog je naš grad ostavio više nego pozitivan utisak. Sve ovo je realizovano u organizaciji Turističke organizacije Niš u cilju još većeg popularisanja našeg grada među stranim turistima.

Hrana, noćni život, jedinstvena svestransost grada, odlična vina, fantastična priroda samo su od neki od razloga zbog kojeg treba posetiti Niš, novoj destinaciji u ponudi Ryanair-a.

Ovaj bloger navodi iako je Niš tek treći grad po velićini u Srbiji, u njemu možete pronaći dosta zanimljivih spomenika i arheoloških nalazišta kao centar srpske i evropske kulturne baštine. Turistima pored obilaska spomenika preporučuje da dožive noćni život, probaju paraglajdin, naprave dobre fotografije i probaju espreso.

Ljudi iz Turističke organizacije ovom blogeru su predstavili i neizostavni obilazak niških kafana za koje kaže da sigurno nećete ostati gladni uzivajući u tradicionalnim ukusima ovog kraja. Svakom turisti preporučuje da pre glavnog jela uz meze popije časicu tople rakije. Kako je Niš poznat po čuvenom bureku, za nemca ovaj obrok za doručak opisuje kao lisnato testo sa različitim ukusima(sira, meso, spanać).
- Za burek možda i znate, ali sigurno ne znate da ga je izmislio turski pekar -  napisao je ovaj Nemac na blogu "Into the blue"
Niški kraj je poznat po dobrim vinima, a nemcu se najviše dopalo roze. Obilaskom lokalnih pijaca oduševilo ga je koliko paprika ima , a kako objašnjava svojim čitaocima to je zbog toga što se u ovom periodu sprema čuveni srpski kavijar odnosno ajvar.
- Da li se sećate kako Vam je DJ poštao dosadnu muziku? Doživite pravu muziku upravo slaveći u Nišu. Svako veće u tvrđavi doživite da čujete uživo rok ili džez muziku. Gde god da sednetne pored reke ili u centru grada na pivo, ili idete po klubovima dobra muzika je zagarantovana. - navodi ovaj bloger
On kaže da za 1,5evra možete popiti i dobro pivo i da je cena vrlo pristupačna.
-Dovoljna je pristupačna avionska karta, tri sata leta i bićete prokleto daleko od kuće, ali ćete posle putovanja po Nišu imati šta da pričate prijateljima i kolegama koji garantovano nikada nisu čuli i doživeli lepote grada u Srbiji - poručio na kraju svog bloga o Nišu
Podsećamo Vas da Ryanair trenutno leti dva puta nedeljno do Berlina, i da već od kraja oktobra startuje sa novim destinacijma ka Diseldorfu, Bratislavi i Milanu. Cene karata za sve ove destinacije se kreću već od 9,99evra u jednom pravcu.

Tekst: A.P.
Fly from Niš / Into to BLUE

Нема коментара:

Постави коментар