PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

четвртак, 01. септембар 2016.

Varadi: Baziranje aviona Wizz Air-a u Nišu je moguća opcija

Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Air (foto: Fly from Niš)
Prvi čovek Wizz Air-a odgovarajući na pitanja novinara rekao je da nije isključena mogućnost da ova niskotarfina avio-kompanija bazira jedan svoj avion na aerodromu "Konstantin Veliki". U Wizz Air-u ističu veliko zadovoljstvo sa kako se pokazuje tržište juga Srbije i neisključuju mogućnost daljeg širenja.

Jožef Varadi generalni direktor Wizz Air-a kaže da oni prate kako se tržište dobro pokazuje i ako sve bude prema planu nije isključena mogućnost da Wizz Air bazira jedan svoj avion na aerodromu "Konstantin Veliki".
Wizz možda otvori svoju bazu u Nišu (foto: Fly from Niš)
- Ja mislim da je to moguća opcija, još uvek smo novi u Nišu i videćemo kako će se tržište pokazati. Za sada se dobro pokazuje. Zadovoljni smo onim što vidimo i ako se to tako nastavi sigurno ćemo razmotriti baziranje jednog aviona u Nišu. - ističe Varadi
Wizz Air prema rečima novog šefa komercijalnih poslova ovog prevoznika Džordža Mikalopulosa do sada od niškog aerodroma nije naplatio niti jedan penal, i to pokazuje koliko su zadovoljni kako se stvar odvija u dobrom smeru. Wizz Air pratiti dalji razvoj tržišta i ako sve bude išlo prema planu povećati broj frekvencija na sadašnjim linijama, ali i uvesti nove destinacije.
Aerodrom odlično radi svoj posao, ističu u Wizz Air-u
(foto: Fly from Niš)
-Za sada nismo imali nikakvih problema sa niškim aerodromom i veoma smo zadovoljni. Što se tiče nekih daljih planova, zadovoljni smo trenutnim stanjem. Kao što je Varadi rekao, ako nastavi se prema planu sigurno ćemo povećati broj linija, ali i povećanja broja frekvencija na sadašnjim linijama. - kaže Mikalopulos
Na naše pitanje, da li je u planu otvaranje eventualno nekih sezonskih linija iz Niša kao na primer za Grčku, za koju je vladalo ove godine veliko interesovanje, Mikalopulos je naveo da je planiranje sezoniskih linija nešto što se objavljuje kasnije u odnosu na redovni saobraćaj.
-Sezonske linije su nešto što takođe planiramo, samo što ih dosta kasnije objavljujemo u odnosu na redovne avio-linije. -  rekao je on
Prvi čovek Wizz Air istakao je da oni ne ratuju sa Ryanair-om, ali da se već dosta dugo nadmeću širom Evrope i da su to trenutno dva najtraženija niskotarfina avio-prevoznika.
Wizz Air i Ryanair se samo nadmeću, ne "ratuju"
(foto:wikipedia.org)
- Ja ne mislim da mi "ratujemo" sa Ryanair-om. Mi se već dugo vremena nadmećemo sa njima na velikom broju tržišta, kao što je slučaj u Poljskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, zemljama Baltika. Postoje za sada dva najveća prevoznika koja su u Evropi odnosno Wizz Air i Ryanair. Ryanair kao i Wizz Air privlače atraktivna tržišta poput Srbije i mislim da je tržište dovoljno veliko da obe kompanije imaju uspeha. - kaže Varadi
Podsetimo da sa niškog aerodroma Wizz Air obavlja redovan avio-saobraćaj ka 5 evropskih destinacija. Građanima ovog dela Srbije i šireg regiona tako se nude Bazel, Malme, Dortmund, Memingen, Ajndhoven. Najniže cene karata koje nudi ova kompanija kreću se od 1799dinara u jednom smeru i mogu se kupiti na njihovom sajtu.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар