PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

петак, 23. септембар 2016.

Wizz Air testira svoj novi model aviona tipa A321neo za 2019.godinu

Testiranje A321neo koji ulazi u flotu Wizz-a 2019.godine (foto: Wizz Air)
Wizz Air, najveća low-cost avio-kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi i Airbus su danas na aerodromu u Budimpešti predstavili najmoderniji avion Airbus A321neo i započeli test letove za pilote WIZZ-a.

Od svog prvog leta u 2004. Wizz Air redovno širi svoju mrežu niskotarifnih letova omogućavajući svima povoljne tarife za putovanja. WIZZ je uvek koristio Airbus-ove avione iz A320 familije, a od novembra 2015. prvi A321ceo je angažovan u okviru WIZZ-ove flote omogućivši veći kapacitet do više destinacija i poboljšano putničko iskustvo zahvaljujući novom enterijeru, svetlijoj putničkoj kabini, mekšim i udobnijim kožnim sedištima i većim izborom sedenja.
Smanjenje operativnih troskova ali i CO2 jedne
od prednosti ovog modela (foto: Wizz Air)

30 aviona A321ceo će se priključiti WIZZ-ovoj floti tokom 2018, a 2019. će doneti i prvi od 110 aviona Airbus A321neo koji su naručeni na vazduhoplovnom sajmu Paris Air Show održanom 2015. u Parizu. Isporuka aviona A321neo će se nastaviti sve do 2024.godine.

Didrik Pen , šef letačke operative Wizz Air-a ovim povodom je izjavio da su veoma srećni što počinju proces testiranja aviona i što će se ovaj model priključiti njihovoj floti od 2019.godine koji će doprineti smanjenju operativnih troskova, a samim tim i smanjenju cene avio karata.
- Imamo poverenje u ovaj avion koji će nam omogućiti dalje smanjenje operativnih troškova i na taj način uticati i na smanjenje cena avio karata u celoj mreži linija. Osim na poboljšanje ponude našim putnicima i boljeg iskustva tokom leta, mi smo ponosni i na smanjenje uticaja na životnu sredinu zahvaljujući značajnim ekološkim poboljšanjima kroz primenu pionirskih tehnologija u proizvodnji aviona Airbus A321neo. - rekao je Pen
(foto: Wizz Air)
Wizz Air trenutno koristi jednu od najmlađih flota u Evropi sa 63 aviona Airbus A320 i 10 aviona Airbus A321ceo prosečne starosti od 4 godine, što potvrđuje njegovu posvećenost efikasnoj i ekološkoj tehnologiji. Uz primenu najnovijih inovacija koje poboljšavaju performanse i aerodinamiku i nove motore sa šarkletima, avioni A321neo troše najmanje goriva u svojoj kategoriji, sa više od 15 posto uštede u odnosu na savremene uskotrupne(avione sa jednim prolazom između sedišta), i ujedno proizvode manje ugljen-dioksida (CO2), ali i manje buke.

Kako je Wizz Air jedan od ključnih partnera Airbus-a, piloti WIZZ-a će biti prvi koji će testirati A321neo, najprodavaniji uskotrupni avion na svetu. Tim WIZZ-ovih kapetana, među kojima je i Zoltan Sabo, šef pilota Wizz Air-a, će leteti iz Budimpešte do sedam evropskih destinacija testirajući ovaj avion sa trenutno najboljim upravljačkim karakteristikama u svojoj klasi.


Fly from Niš / Wizz Air

Нема коментара:

Постави коментар