PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 14. септембар 2016.

Obimniji razvoj kargo saobraćaja naredne godine

ilustracija (foto arhiva Aerodrom Niš)
Nabavkom neophodne specijalne kargo opreme za utovar i istovar robe za visokotrupne avione, aerodrom Niš zajedno sa gradom pokušaće već naredne godine obezbedi veći broj kargo letova kako bi  mogao da kroz ovaj vid usluge ostvari profit i da postane samoodrživ već 2018.godine.

Direktor Regionalne razvojne agencije "Jug", Bojan Avramović za portal "Niške Vesti" rekao je da bi aerodrom dolaskom većih letilica tipa "Boing" ili "Erbas" odnosno povećanje broja kargo letova aerodromu to moglo da garantuje budućnost, jer će grad svoja izdvajanja u budžetu za finansiranje aerodroma polako smanjivati.
- Da bi aerodrom mogao da funkcioniše i da bude samoodrživ, jedan od prihoda na koji se računa je prihod od kargo saobraćaja. Neophodna je oprema za avione tipa „Boing“ i „Erbas“, jer sada na niški aerodrom mogu da slete samo niskotrupni avioni kao što je „Iljušin“. Sva prateća oprema je isporučena niškom aerodromu pre oko mesec dana i kreće sa pregovorima i u realizaciju planova sa kompanijama koje rade sa kompanijama koje imaju avione „Boing“ i Erbas. - rekao je Avramović za portal "Niške Vesti"
Kargo avion ATR 42 ;ilustracija;(foto arhiva Aerodrom Niš)
Podsetimo da je direktor aerodroma Vladica Đurđanović ranije najavio moguću saradnju sa duvanskom industrijom Niš, koja je zainteresovana da svoj repro materijal , zbog same blizine, trasport kargo avionom tipa "Erbas" A330 preseli sa beogradskog na niški aerodrom. 

Prema statističkim podacima objavljenim na sajtu aerodroma, od počekta godine do prvog septembra sa niškog aerodroma transportovana je roba od skoro 445 tona sa 17 aviona koliko ih je do sada letelo. Najveći broj kargo robe koji je bio prevežen sa aerodroma, zabeležen je na kraju 2010.godine sa više 1.550 tona.


Tekst: A.P.
Fly from Niš / Niškevesti.rs

Нема коментара:

Постави коментар