PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

субота, 03. септембар 2016.

Đurđanović: Moguće uspostavljanje redovnog kargo saobraćaja

Pored "Iljušina" i "Antonova" uskoro i A330 kargo; ilustracija (foto: Fly from NIš)
Niški aerodrom mogao bi uskoro zahvaljujući nabavci nove opreme da pored povremenih kargo čarter letova da ima i jednu redovnu kargo liniju. Kako ističe direktor Đurđanović stvoreni su svi preduslovi da se to dogodi.

On je u intervju za TV Kopernikus ,između ostalog, najavio dalju ekspanziju kada je upitanju pružanje robnih usluga na aerodromu, jer preduzeće od tih usluga može najviše da prihoduje.
- Kargo saobraćaj je izuzetno interesantan zato što se Niš nalazi u centru Srbije, na raskrsnici puteva, i mislim da će aerodrom "Konstantin Veliki" imati dovoljnu količinu robe za jednu redovnu kargo liniju. - istakao je Đurđanović u izjavi za TV Kopernikus
Podsetimo da je direktor aerodroma ranije najavio moguću saradnju sa duvanskom industrijom Niš, koja je zainteresovana da svoj repro materijal ,zbog same blizine, trasport kargo avionom preseli sa beogradskog na niški aerodrom.  
-"Filip Moris" dosta svog repro materijala uvozi, sve dolazi na beogradski aerodrom avionom Erbas A330. Kako su na kilometar od aerodroma, oni su voljni da to urade, ali mi nismo tehnički osposobljeni da oplužimo tu vrstu aviona. - izjavio je ranije Đurđanović
Prema statističkim podacima objavljenim na sajtu aerodroma, od počekta godine do prvog septembra sa niškog aerodroma transportovana je roba od skoro 445 tona sa 17 aviona koliko ih je do sada letelo. Najveći broj kargo robe koji je bio prevežen sa aerodroma, zabeležen je na kraju 2010.godine sa više 1.550 tona.

Kako izgleda jedno od poletanja aviona Iljušin 76 sa niškog aerodroma pogledajte u nastavku.
Tekst: A.P.
Fly from Niš / TV Kopernikus

Нема коментара:

Постави коментар