PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 06. септембар 2016.

700.000 putnika godišnje novi cilj aerodroma Niš u narednih 5 godina

Preko novog plana poslovanja aerodroma Niš do 700.000 putnika godišnje
(foto arhiva FFN)
Rukovodstvo niškog aerodroma "Konstantin Veliki" , kako je rečeno na konferenciji za medije održanoj proteklog vikenda, će u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom "Jug" (RRA JUG) izraditi novu strategiju razvoja za period od 5 godina (2017. - 2022.) u kojoj će se jasno definisati zadaci i ciljevi koje aerodroma mora da ostvari kako bi imao i 700.000 putnika godišnje.

Direktor aerodroma "Konstantin Veliki" izrazio je nadu da bi aerodrom u narednih 5 godina mogao da ima 700.000 putnika ukoliko Vlada Srbije i grad Niš kao osnivač stanu iza daljeg razvoja niške vazdušne luke.
Đurđanović: Bolji dani za aerodrom tek dolaze
(Foto: Fly from Niš)
- RRA JUG će uz pomoć aerodroma Niš će uraditi studiju izdržljivosti aerodroma do 2022.godine. U narednom petogodišnjem planu definisaćemo sve ono što je potrebno aerodromu "Konstantin Veliki", to ćemo uraditi po etapama za svaku godinu koliko treba da bude uloženo. Očekujemo pomoć grada i republike u realizacini ovog plana. - izjavio je Đurđanović
Prema rečima direktora RRA JUG, Bojana Avramovića aerodrom sa sadašnjim kapacitetima i bez otvaranja novih linija već sledeće godine će imati sigurno preko 300.000 putnika, ali kako je plan da se ova vazdušna luka nastavi da se širi svakako će aerodrom ima mnogo bolje rezultate od postojećih.
Avramović: RRA JUG prepoznaje potencijal aerodroma
(foto:Fly from Niš)
- U prvoj godini realizacije našeg programa, u 2015.godini, mi smo probili sve postavljane ciljeve i sa instaliranjem linijama koje sada rade, i da nemamo novih linija od narednog letnjeg reda letenja, aerodrom sa sadašnjim kapacitetima kojim raspolaže može da ima preko 300.000 putnika u 2017.godini. I tada se pojavljuje problem kapaciteta terminalne zgrade i to je onda pitanje hoćemo li to da razvijamo ili da ostanemo na nivou od 300.000 putnika. Grad Niš je zainteresovan da se to reši, logično je i da se Regionalna razvojna agencija vidi interesa u tome da u aerodrom treba investirati. Kada budemo završili studiju imaćemo podatke u šta je tačno potrebno ulagati. - istakao je Avramović
Podsetimo da je aerodrom sa svoje strane preko privatnog investitora uspeo da obezbeti novu opremu za kargo transport i da je grad rasteretio novca koji je budžetom za ovu godinu planirao za nabavku te opreme. Grad odlučio da taj novac upotrebi za neophodnu rekostrukciju i dogradnju terminala kako bi aerodrom već od naredne godine mogao istovremeno da opluži dva putnička aviona što bi samim tim se stvorila šansa i za veći broj novih linija.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар