PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

петак, 16. децембар 2016.

Aerodrom Niš linijom do Ciriha želi da privuče i putnike sa Kosova

ilustracija (foto arhiva Aerodrom Niš)
Najavom još jedne švajcarske avio-kompanije, Germania Flug, da od 23.juna kreće sa letovima iz Niša do Ciriha, direktor niškog aerodroma ocenjuje to kao dobru priliku da se sa povoljnim cenama avio karata privuče veći broj putnika naročito sa prostora Kosova i Metohije.

Đurđanović ističe da je ranije kada je bilo letova do Švajcarske odnosno Ciriha veliki broj putnika sa Kosova leteo iz Niša, ipak veruje da će i ovog puta biti tako iako sa prištinskog aerodroma veliki broj avio-kompanija leti ka Cirihu i to nekoliko puta dnevno, jer će cene karata biti povoljnije iz Niša.
- Naša najveća želja je da putnici sa Kosova, koji su ranije bili standardni, ponovo lete sa niškog aerodroma. Cirih je naša udarna linija koje su SWISS i Germania Flug prepoznale tržište i leteće 4 puta nedeljno ka tom gradu. - rekao je Đurđanović govoreći na panelu 1. Vazduhoplovnog samita jugoistočne Evrope
Direktor niškog aerodroma inače je podsetio da se Cirih vraća na velika vrata, dolaskom SWISS-a i Germania Flug, imajući u vidu da je u periodu između 2004.-2006.godine Jat Airways i Montenegro Airlines leteli ka toj destinaciji i da je Jat Airways nastavio sa tom linijom nakon raspada SCG sve do 2009.godine.

Inače komercijalni direktor švajcarskog avio prevoznika Germania izjavio je za portal Aviatica.rs da im se Niš kao destinacija savršeno uklapa u dalje planove razvoja imajući u vidu da oni upravo lete ka manje poznatim gradovima.
- Mi letimo direktno iz Ciriha do manje poznatih destinacija koje su udaljene od najvažnijih gradova. Niš se savršeno uklapa u naše planove širenja. - kaže predstavnik Germania Flug za portal Aviatica.rs
Podsetimo da će Niš sa Cirihom u Švajcarskoj biti povezan posle 8 godina i to već 2. aprila kada sa niškog aerodroma bude poletela po prvi put nacionalna avio-kompanija iz Švajcarske, SWISS koja će putnike prevoziti svakog petka i nedelje. Druga švajcarska avio-kompanija Germania Flug, svoj prvi let iz Niša ka Cirihu takođe obaviće 23.juna. Germania da podsetimo, leteće svakog ponedeljka i petka. Pored Ciriha, putnici mogu više od godini i po dana da lete i do Bazela zahvaljujući letovima niskotarifne avio-kompanije Wizz Air.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар