PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

test

уторак, 27. децембар 2016.

Gradonačelnik Niša obišao radove na sanaciji terminala i predstavio novi izgled

Aerodrom u novom ruhu (foto: Aerodrom Nis)
Niški aerodrom će već naredne godine zasijati u novom sjaju nakon 30 godina. Novi vizuelni identitet spoljasnjosti i unutrašnjosti u postojećim kapacitetima ostavljaće putnicima koji poleću ili sleću u Niš bolji utisak, najavljuje rukovdstvo  niškog aerodroma.

Gradonačelnik Niša istakao je danas da posle 30 godina niški aerodrom dobiće novi izgled zašta je iz budžeta grada opredeljeno 26 miliona dinara.

prvi radovi krenuli tokom vikenda (foto: FFN)
- Prvi susret putnika koji budu sletali i poletali iz Niša doživeće jednu novu sliku aerodroma. Smatram da dajemo doprinos koji je neophodan da svi budemo srećniji i zadovoljniji i da slika dolaska u naš grad izgleda lepše nego što je to bilo do sada. - istakao je Bulatović
Pored spoljnog dela na niškom aerodromu u narednih nekoliko dana trebalo bi da budu gotovi i radovi na proširenju check-in šaltera za šta je izdvojeno 9 miliona dinara.
-Radiće se i adaptacija unutrašnjeg prostora odnosno check-in šaltera, gde smo do sada imali 2, a u narednih 5-6 dana ce biti sve završeno kada će biti 4 šaltera u funkciji. - rekao je gradonačelnik Niša
I unutrasnjost u novom izdanju (foto: Aerodrom Nis)
Bulatović je za sledeću godinu najavio dalja ulaganja u vidu tehničkog opremanja aerodroma kako bi mogao da opsluži dva aviona istovremeno.
- Očekujemo da ćemo i naredne godine nastaviti sa investicijama u tehničkom delu kroz dalje opremanje i stvaranje mogućnosti da aerodrom može da opslužu 2 aviona istovremeno. - rekao je on
Direktor aerodroma "Konstantin Veliki" rekao je danas da će putnici poneti jedan novi utisak kada se prva faza radova na sanaciji i proširenju postojećeg dela aerodroma uradi, a što će aerodromu sa druge strane omogućiti da brže i efikasnije opsluži veći broj putnika.
- Posle 30 godina prvi put menjamo fasadu koja je će davati jedan novi utisak, za razliku od stare koja je pretrpela oštećenja tokom NATO bombardovanja 1999.godine.
Novi sjaj nakon 30 godina (foto: Aerodrom Nis)
On je rekao i da će 4 check-in šaltera koji će omogućiti da spremno dočekaju 2 aviona istovremeno.

Govoreći o gradnji novog tornja rekao je da su iz SMATSA-e, kada su bili zadnji put, obećali da će sa pripremom krenuti tokom naredne godine, dok bi prvi radovi krenuli na novom tornju 2018.godine.

Đurđanović je rekao da će aerodrom u narednoj godini premašiti cifru po broju prevezenih putnika od preko 300.000 i da se očekuje da tokom naredne godine broj prevezene kargo robe bude preko 3000 tona.
- Za 2017.godinu nama je najbitniji rezultat. Sigurno ćemo imati preko 300.000 putnika, jer počinje da leti SWISS i Germania Flug za Cirih. Niš je odabran zbog opslužnog područja, pre svega zbog juga Srbije i Kosova i Metohije. Očekujemo da tokom naredne godine bude prevezeno preko 3000 tona robe zahvaljujući redovnim kargo letovama Turkish Cargo-a do Istanbula. - rekao je Đurđanović
Prosireni aerodrom u narednom periodu (foto: aviatica.rs)
Inače država če u dalje proširenje aerodroma uložiti kako je ranije najavila ministarka Zorana Mihajlović 6,5 miliona evra. Kontrola letenja pored najave izgradnje novog tornja, do kraja naredne bi trebalo da postavi i uređaj za instrumentalno sletenja aviona pri uslovima smanjene vidljivosti(do 800m) prve katergorije (ILS CAT I).

Podsetimo da sa niškog aerodroma redovno lete dve najveće niskotarifne avio-kompanije, Wizz Air i Ryanair, ka 9 destinacija širom Evrope.Tekst: A.P.
Fly from Niš

1 коментар:

  1. Bas lose izgleda, vidim da ima puno odstupanja od prvog rendera. Amaterski dosta sve to deluje

    ОдговориИзбриши