PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

четвртак, 01. децембар 2016.

Uskoro kreće izvoz poljoprivrednih proizvoda sa juga Srbije preko niškog aerodroma

ilustracija; (foto: Fly from Niš)
Ministarstvo poljoprivrede juče je postiglo dogovor sa rukovodstvom aerodroma "Konstantin Veliki" o stvaraju neophodnih uslova radi izvoza domaćih poljoprivrednih proizvoda kargo linijom do Istanbula. Ministarstvo poljoprivrede će u najskorijem periodu uspostaviti veterinasku i fitosanitafnu inspekciju kako bi se nesmetano transportovao i ovaj vid robe.

Kako je saopšteno na sajtu Ministarstva takva odluka je doneta zbog sve većeg interesovanja za proizvode iz Srbije, rasta izvoza naših proizvoda, ali i sveukupne razmene između dve zemlje.
-  Bržim trasnportom ostvariće se i daleko veća konkurentnost srpskih poljoprivrednih proizvoda na inostranim tržištima. Uspostavljanje avio linije za transport robe sa aerodroma u Nišu ima poseban značaj za jug Srbije gde se proizvode i prerađuju značajne količine voća i povrća. - navodi se u saopštenju
Podsetimo da su predstvavnici turskog nacionalnog avio-prevoznika prilikom zvaničnog predstavljanja prve redovne kargo linije istakli da su planovi ove avio-kompanije da Niš bude regionalni centar za kargo saobraćaj preko koga će se roba izvoziti i iz Bugarske, ali i Makedonije. Tada je rečeno da se iz Turske avionima u Niš doprema elektro oprema i opšti proizvodi, dok se iz Niša šalju duvan i takođe elektro i mašinska oprema. U narednom periodu prema rečima regionalnog direktora Mustafe Jaza iz Niša će se izvoziti i voće, povrće, kao i lekovi i mašine i aparti za kazina iz Bugarske. Planovi ovog prevoznika su da na godišnjem nivou preveze preko 4000 tona robe.

Kargo avioni Turiskih Cargo-a lete između Niša i Istanbula jednom nedeljno, ponedeljkom.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар