PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

уторак, 20. децембар 2016.

Magla preusmerila jutrošnji let iz Berlina. Do ove destinacije putnici će leteti preko Sofije

ilustracija (foto: FB Avioni iznad Nisa)
Avion Ryanair-a na liniji iz Berlina koji zbog magle nije mogao da sleti na aerodrom "Konstantin Veliki" jutros je preusmeren za Sofiju. 

Kako navodi uprava aerodroma u svom saopstenju, za putnike sa ove linije biće obezbeđen autobuski prevoz do Niša. Putnici koji su iz Niša trebali da odlete za Berlin autobusom će biti transportovani do sofijskog aerodroma, odakle će nastaviti svoj let ka ovoj nemačkoj destinaciji.

Ryanair je liniju utorkom uveo tokom novogodišnjih praznika na kojoj će leteti još tokom sledeće nedelje i početkom januara.

Inače ovo je prvi avion Ryanair-a koji je preusmeren na neki drugi aerodrom tokom ove godine. Do sada Wizz Air je u nekoliko navrata preusmeravao svoje avione na druge aerodrome u Beogradu i Sofiji zbog takođe guste magle.

Podsetimo da je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore(SMATSA) za kraj naredne godine najavila je ugradnju uređaja za instrumentalno sletanje u slučaju smanjene vidljivosti prve kategorije(ILS CAT I) koja će omogućiti da avioni mogu da slete do 800 metara vidljivosti. Naravno, ukoliko magla bude ispod ove vidljivosti, preusmeravanja će biti neizbežna.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

3 коментара:

 1. A zašto na kažete kako se dešavalo da Ryanair ostavi desetine putnika na aerodromu u Berlinu. Konkretno 15.12.2016 na letu u 11.55, a sigurneo berem još jednom pre toga. Zašto se tu nisu pobrinuli za putnike?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Kako se nas portal bavi temom letova iz Nisa, a ne aerodroma odakle sve kompanije lete, kako mislite da mi to znamo pa da o tome cutimo?

   Prvo pitanje je zasto su ti putnici ostavljeni odnosno zasto se nisu ukrcali na let? Da li su zakasnili na ukrcavanje?

   Prosto deluje neverovatno da Ryanair nedozvoljava putnicima da se ukrcaju u avion tek tako, mora da ima neki razlog.

   Избриши
 2. http://www.dnevnik.rs/drustvo/putnici-zbog-guzve-ostavljeni-na-cedilu

  ОдговориИзбриши