PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

петак, 23. децембар 2016.

Aerodrom Niš započeo sanaciju krova na terminalnoj zgradi

(foto: Fly from Niš)
Danas su na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" počeli prvi radovi na sanaciji krova terminalne zgrade  za šta je grad opredelio sredstva u iznosu od 26 miliona dinara.

Direktor Đurđanović za naš portal kaže da će , pored radova na krovu, već u nedelju početi i sa radovima na proširenju check-in šaltera, gde će pored postojeća dva biti jos dodatna 2 šaltera. Inače ovi radovi tokom nedelje i ponedeljka neće ometati putnike, jer se zbog katoličkog božića u nedelju i ponedljak nema letova. Avioni će opet leteti iz Niša od utorka.
(foto: Fly from Niš)

Podsetimo da je grad Niš za rekonstrukciju i proširenje sadašnjeg terminala iz budžeta grada izdvojio 26 miliona dinara. Kako je ranije izjavio direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović, terminal će pored osveženog spoljnog izgleda, i unutrašnjem delu dobiti nove sadržaje u vidu još jedne jedinice za KD kontrolu i dodatna 2 check-in šaltera. Takođe trenutno se izvode završni radovi na izradi brzog gejta br.2.
Izgled terminala nakon rekontrukcije i dogradnje
(foto: aviatica.rs)

Plan aerodroma je da kroz dogradnju i proširenje svojih kapaciteta, zašta će Vlada Srbije u narednoj godini obezbediti dovoljna finansijska sredstva, može da opluži dva aviona istovremeno na platformi. Ovim će se doprineti da se još veći broj linija uspostavi iz Niša.

Država Srbija će neposredno kroz Kontrolu letenja Srbija i Crna Gora(SMATSA) na aerodromu investirati, takođe u narednoj godini, i izgradnju novog kontrolnog tornja, kao i postavljanje savremenog uređaja za instrumentalno navođenje aviona do 800 metara, ILS CAT I, u uslovima smanjene vidljivosti.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар