PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

четвртак, 22. децембар 2016.

[DODATO] Niska oblačnost večeras ponovo preusmerila let Ryanair-a u Sofiju

ilustracija (foto: Fly from Nis)
Složeni vremenski uslovi u vidu niske oblačnosti (oko 60m) ponovo su prouzrokovali da jedan od letova bude preusmeren na alternativni aerodrom.

Ryanair na redovnoj liniji iz Diseldorfa odnosno aerodroma Weeze, br.leta FR6511, nakon neuspelog pokušaja da sleti na pistu niškog aerodroma i kruženja o oko 20-tak minuta u nadi da će se vremenski uslovi poboljšati produžio je svoj let do alternativnog aerodroma u Sofiji.
-Putnicima će iz Sofije do aerodroma u Nišu biti organizovan autobuski prevoz, a o terminu polaska iz Sofije bice naknadnog obavestenja. Putnici koji su iz Niša trebali da odlete za Diseldorf biće organizovan hotelski smestaj, a sutra avionom biće prevezeni do Diseldorfa. Zahvaljujemo se svim putnicima na razumevanju i strpljenju. - navedeno je u saopstenju aerodroma "Konstantin Veliki"

Inače na niškog aerodromu je tokom celo dana bilo promenljivo vreme, no i pored toga linije Wizz Air-a iz Dortmunda i Ryanair-a iz Berlina su uspešno realizovane.

I tokom prethodnih dana, usled složenih meteo uslova karatkeristicnih za ovo doba godine,  bilo je otkazivanja odnosno preusmerivanja odredjenih letova obe niskotarifne avio-kompanije na aerodrom u Sofiji odakle su uglavno obavljeni i povratni letovi.

Podsetimo da je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore(SMATSA) za kraj naredne godine najavila je ugradnju uređaja za instrumentalno sletanje u slučaju smanjene vidljivosti prve kategorije(ILS CAT I) koja će omogućiti da avioni mogu da slete do 800 metara vidljivosti. Naravno, ukoliko magla bude ispod ove vidljivosti, preusmeravanja će biti neizbežna.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар