PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

среда, 14. децембар 2016.

Turisti iz zapadne Evrope sve češće u dilemi kada treba da lete za Niš odnosno Nicu

Niš ili Nica, pitanje je sad?, ilustracija (foto FFN)
Niš kao destinacija sve je više prisutna u ponudi kod velikih avio-kompanija i sve popularnija među turistima iz zapadne Evrope. No, pojedini turisti iz dve različite države su u toku ove godine sleteli u naš Niš umesto u francuski grad na Mediteranu, Nicu zbog greške u sličnosti naziva.

Posle grupe turista iz Švedske, prošle nedelje je i grupa turista iz Češke zbog sličnosti u imenima francuskog i srpskog grada, greškom završila u Nišu. Pa su se tako šetali umesto kroz toplu i sunčanu Nicu kroz oblacan i hladan Niš u zimskog periodu. Po sletanju zbunjeni turisti pitali su kabinsko osoblje: "Izvinite, zar mi nismo u Francuskoj !?", a odgovor ih je zapanjio kada im je rečeno da je Niš nova destinacija iz Slovačke, piše slovački portal Topsky. Tako su ovi turisti umesto već upaćenog smeštaja i rent a car-a u Francuskoj, morali da potroše dodatno novca kako bi odseli u nekom niškom hotelu i sačekali naredni let za Bratislavu koji je bio u petak.

Kao što smo na početku teksta napisali, grupa turista iz Švedske takođe je greškom tokom leta ove godine umesto u Nicu iz Malmea sletela u Niš. Ova grupa turista, se brzo snašla i svoj put nastavila preko aerodroma u Sofiji.

Iz Ryanair-a za portal Topsky kažu da se ovakve stvari dešavaju i da su pre ovog slučaja imali grupu turista koji su iz Londona umesto na Rodos, sleteli u francunski grad Rodez.

Mi se svakako nadamo da se i slučajni turisti koji greškom slete u Niš na kraju ipak lepo provedu i upoznaju grad koji odiše merakom.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Нема коментара:

Постави коментар